DCSIMG
header

  sr1

  Kom in actie voor Serious Request 2015

  Binnenkort gaat Serious Request weer van start en DSM gaat zich samen met het Rode Kruis nadrukkelijk inzetten. Doe mee!

  Lees heel het artikel ›
  10 december 2015 | 2reacties ›
  marcia

  ‘Die koempels, helden waren het’

  Aldus schrijfster en Buitenhof-presentator Marcia Luyten in haar bijdrage op 8 december aan DSM’s afsluiting van het Jaar van de Mijnen in het sfeervolle Museum aan het Vrijthof in Maastricht.

  Lees heel het artikel ›
  10 december 2015 
  sustainable employability - FRONTPAGE

  Duurzame inzetbaarheid “Maak scherpe keuzes over wat jij wilt in je leven”

  In oktober kon je op Connect al lezen over duurzame inzetbaarheid. Hoe zorg jij dat je gedurende je hele loopbaan vitaal, productief en gemotiveerd blijft? Dit keer gaan we hierover in gesprek met manager employability Jeroen Kluytmans. Hij vindt het belangrijk dat medewerkers zelf inhoud geven aan hun duurzame inzetbaarheid. “Mensen moeten daarvoor eerst een goed beeld krijgen van hoe ze er nu voor staan, wat ze nu willen verbeteren of wat ze in de toekomst beter of anders willen in hun leven. Heb je dat duidelijk voor ogen, dan kun je scherpe keuzes maken op thema’s als vitaliteit en werk-privébalans. Natuurlijk is dat belangrijk voor DSM, maar je plukt er vooral zelf de vruchten van.”

  Lees heel het artikel ›
  10 december 2015 
  stra

  Wat vinden analisten van DSM’s nieuwe strategie?

  Driving Profitable Growth werd afgelopen maand in Amsterdam ten doop gehouden voor zo’n 50 financieel analisten. Directeur Investor Relations Dave Huizing: ‘Voor je langetermijnstrategie krijg je alleen groen licht als je ook op korte termijn zorgt voor een fatsoenlijk rendement.’

  Lees heel het artikel ›
  10 december 2015 
  Green-Revolution---Marc-van-den-Tweel

  Een groene revolutie

  DSM, Natuurmonumenten, Compakboard en de universiteit Wageningen gaan een duurzame bouwplaat op basis van overjarig riet ontwikkelen. Marc van den Tweel, directeur Natuurmonumenten, ziet het partnership als een groene revolutie. ‘Tien jaar geleden was dit afgeserveerd als luchtfietserij.’ 

  Lees heel het artikel ›
  10 december 2015 | 1reactie ›
  rwanda1

  Betere voeding voor meer dan een miljoen jonge kinderen en vrouwen in Rwanda en Ethiopië

  Samen met de overheid en financiële partijen bouwt DSM in Rwanda een fabriek voor de productie van met vitamines en mineralen verrijkt SuperCereal Plus. ‘Focusgroepanalyse? Koffieceremonies zul je bedoelen.’

  Lees heel het artikel ›
  10 december 2015 | 2reacties ›
  sorry

  Vooraf toestemming of achteraf sorry?

  ‘Schaduwbaas’ Aukje Doornbos (35) is Young Captain 2015. Maarten Camps, secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken, reikte de prijs uit. ‘Zakelijke talenten als Doornbos hebben we hard nodig om onze positie op de wereldmarkt te behouden en te versterken.’

  Lees heel het artikel ›
  10 december 2015 
  sus-coatings---lemon-peels-00

  Duurzame coatings uit citroenschillen: een opportunity?

  Nieuwe, duurzamere coatings op basis van citroenschillen? Jazeker. Aan het woord: Cor Koning, Science Manager bij DSM Coating Resins in Zwolle en hoogleraar Polymeerchemie aan de Technische Universiteit Eindhoven. 

  Lees heel het artikel ›
  10 december 2015 
  nuna1

  Als een zonnetje

  Ze flikten het opnieuw. Studenten van de TU Delft pakten met ‘zonnewagen’ Nuna8 voor de zesde keer de overwinning tijdens de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. ‘Nog nooit was het zo spannend’, vertelt Annet Hoek, Communicatiemanager bij het DSM Innovation Center, projectleider en sparringpartner voor de studenten. 

  Lees heel het artikel ›
  10 december 2015 | 1reactie ›
  Cratsborn, Kouffeld, DSM

  Douane en DSM slaan nieuwe wegen in

  De Nederlandse douane verandert zijn benadering van grote bedrijven en beproeft sinds 1 juli de nieuwe aanpak samen met DSM. Ewald Cratsborn en Martijn Kouffeld, beiden DSM Corporate Fiscal Affairs, leggen uit wat er speelt.

  Lees heel het artikel ›
  10 december 2015 
  prijs

  Wie pakte welke prijs?

  Diverse DSM’ers en resultaten van hun werk zijn de afgelopen weken genomineerd voor bijzondere prijzen. Wie pakte welke prijs? 

  Lees heel het artikel ›
  10 december 2015 
  topfit

  Eerste cursus TOPFIT55+ succesvol afgesloten

  Bij DSM Dyneema hebben de eerste deelnemers de nieuwe Topfit55+ cursus afgerond. Wat staken deze oudere jongeren ervan op?

  Lees heel het artikel ›
  10 december 2015 
  extra

  Korte berichten

  - Schitteren met zonnepanelen
  - Zonne-energiesysteem voor Ronald McDonald Huizen
  - Young professionals: gebruik maatschappelijke uitdagingen voor innovatie
  - 3200 leerlingen volgen DSM gastles biotech

  Lees heel het artikel ›
  10 december 2015 
  DSM nederland

  Jij bent eigenaar van je toekomst: Roadshow over pensioenregeling en duurzame inzetbaarheid

  Op 1 januari 2016 gaat de nieuwe pensioenregeling van DSM Nederland in. Omdat iedereen in ons land voortaan langer moet doorwerken, ben je zelf meer dan ooit eigenaar van je toekomst. In het verlengde daarvan is het slim om nu al na te denken over hoe je - met ondersteuning van DSM - vitaal, productief en gemotiveerd blijft tot aan je pensioendatum. 

  Lees heel het artikel ›
  19 oktober 2015 | 1reactie ›
  02 - Pol Nabben - from the saddle

  Van pedaal naar bestuurskamer

  Van de 700 pensioenbestuurders in Nederland  is slechts een handjevol dertiger. Een daarvan is voormalig professioneel wielrenner Pol Nabben van DSM Biobased Products & Services in Rijswijk. Samen met andere jonge bestuurders pleitte hij op het NOS Journaal voor bestuursverjonging.

  Lees heel het artikel ›
  19 oktober 2015 | 1reactie ›