This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

DSM in Emmen: vooruitlopen op de toekomst

Lichtere materialen voor auto’s, zodat die met dezelfde hoeveelheid brandstof veel meer kilometers kunnen maken? Halogeenvrije kunststoffen voor iPhone of pc-monitor? DSM maakt ze met zijn 375 medewerkers in Emmen.
DSM locatie Emmen

Drie fabrieken

Op het EMMTEC industrieterrein heeft DSM 3 fabrieken; een fabriek produceert polyesters voor een breed scala aan toepassingen. Dat korrelmateriaal wordt vervolgens in een zogeheten compound-fabriek bewerkt; daar wordt het materiaal van extra chemische of kleurstoffen voorzien. Dat komt zowel de productkwaliteit als de uitstraling ervan ten goede. De derde fabriek produceert nylon op basis van de grondstof caprolactam die door de businessgroep DSM Fibre Intermediates in Sittard-Geleen wordt geproduceerd.

Ecologische voetafdruk

Wereldwijd gezien hoort DSM met zijn speciale hittebestendige polyesters tot de marktleiders. Die positie willen wij onder meer verstevigen met nieuwe biogebaseerde polymeren. EcoPaXX™ is daar een voorbeeld van: een kwalitatief hoogwaardig en momenteel het meest ‘groene’ polymeer ter wereld. Een revolutionair materiaal dat geen enkele ecologische voetafdruk achterlaat en duidelijk bewijst hoezeer DSM inzet op de combinatie van innovatie en duurzaamheid.

Halogeenvrij

Autoproducenten of fabrikanten van huishoudelijke apparatuur zijn vaak op zoek naar materialen die gerecycled kunnen worden. Want zo kunnen ze voldoen aan de toenemende behoefte bij eindconsumenten aan zo milieuvriendelijk mogelijke producten. Daarom vervangt DSM bepaalde materialen door halogeenvrije alternatieven zoals Arnitel® XG in elektronische kabels, Stanyl® ForTii™ in elektronische connectoren en Arnite® XG dat wordt gebruikt voor elektrische isolatie in huishoudelijke apparatuur.