This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

DSM in Hoek van Holland

Oplossingen duurzaam beschermd.
DSM in Hoek van Holland

Bij DSM in Hoek Holland wordt gewerkt aan innovatieve harsen en materialen. Op de locatie zijn zo’n 150 medewerkers actief, waar twee fabrieken en een proeffabriek zijn gevestigd. DSM hoort tot de wereldleiders in industriële coatings, maar ook de beschermende harsen die voor huizen, auto’s, vliegtuigen, boten of voedselverpakkingen worden gebruikt zijn vaak afkomstig van DSM. Op gebied van ‘functionele materialen’ is de onderneming sterk in speciale toepassingen, bijvoorbeeld optische kabels. Ruim een miljard kilometer van dergelijke kabels die over de wereld zijn aangelegd wordt beschermd door onze coatings.

Duurzaamheid

Coatingharsen en de productie daarvan worden steeds duurzamer. DSM spant zich er nadrukkelijk voor in om de samenstelling van de harsen steeds verder te verbeteren. Organische oplosmiddelen worden zoveel mogelijk uitgebannen en vervangen door water. NeoCryl® is een nieuwe productfamilie van watergedragen coatingharsen die beantwoorden aan de allerhoogste voedselveiligheidsvoorschriften. Daarom worden deze harsen onder meer gebruikt in op verpakkingen geprinte inkten of vernislaagjes die in direct contact staan met het verpakte voedsel.

Ook worden steeds vaker milieuvriendelijke poedercoatings gebruikt. Die worden onder meer ingezet bij huishoudelijke apparaten zoals afwasmachines of wasdrogers. De kwaliteit van deze coatings, die op een milieuvriendelijke manier uitharden met behulp van ultraviolet licht, is velen malen beter dan voorgaande generaties producten.

Onze harsen worden ook steeds meer toegepast in lichte, ijzersterke composietmaterialen die hun weg vinden naar containers, auto’s, vrachtwagens en treinen. Ook voor windturbines zijn die materialen zeer geschikt. De bladen van die molens worden steeds groter. Dat vraagt om innovatieve materialen die vele jaren lang tegen de bijbehorende krachten bestand zijn.