This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

DSM in Venlo

Nabij Venlo is het wereldwijde distributiecentrum van DSM Nutritional Products gevestigd.

DSM Nutritional Products

Scharnier tussen producent en klant.

Luchtfoto DSM Nutritional Products te Venlo

In 1994 verrees het wereldwijde distributiecentrum van deze businessgroep, dat inmiddels ruim 40.000 m2 beslaat. De mondiale logistiek wordt beheerd door DSM Nutritional Products (DNP) en de goederenbehandeling binnen het magazijn is in handen van Geodis.

De kwaliteit van de activiteiten ligt hoog: 99,99% van alle uitgaande transporten – jaarlijks zo’n 120.000 ton naar duizenden klanten wereldwijd - verloopt precies volgens afspraak.

De locatie valt onder het Besluit Risico Zware Ongevallen - Seveso II richtlijn, waardoor de veiligheids- en kwaliteitseisen zeer strikt zijn. Voortdurend wordt grote aandacht geschonken aan risicobeheersing, brandbeveiliging en met name veiligheid op de werkplek. Alleen al in brandbeveiliging zijn de afgelopen jaren miljoenen extra geïnvesteerd.

De in totaal circa 90 medewerkers vervullen een belangrijke rol als scharnier tussen producent en klant. Gesteund door geavanceerde elektronische systemen verzorgen ze de mondiale distributie van zo’n 900 tussenproducten die worden gebruikt door de voedings-, levensmiddelen-, farma- en persoonlijke verzorgingsindustrie. Het gaat onder meer om vitamines, enzymen, carotenoïden en meervoudig onverzadigde vetzuren, geproduceerd in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Het jaarlijkse volume aan behandelde goederen benadert een kwart miljoen ton.