This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

In de regio

DSM Zwolle zet zijn competenties in de regio in voor diverse instellingen en organisaties.
Vrouw aan het joggen

Sportief partner

FC Zwolle is een van de partners in sport van DSM in Zwolle. Kijk hier als je méér wilt weten over wat DSM en Olympische sport met elkaar hebben.

Isala klinieken

DSM werkt al jaren samen met de Zwolse Isala klinieken om de veiligheid voor patiënten te verbeteren. Vanaf 2006 zijn diverse programma’s opgezet en DSM verzorgt tal van trainingen waardoor het veiligheidsbewustzijn flink versterkt is. In Delft, Lelystad en Emmeloord worden vergelijkbare programma’s opgezet. Daarnaast zijn er in Nederland nog eens tien ziekenhuizen die van de veiligheidskennis van DSM gebruik maken.

Windesheim

Windesheim hoort met zijn ruim 17.000 studenten tot de grootste, meest vooraanstaande hogescholen van Nederland. DSM’s composietmaterialen zijn veelvuldig in dit gebouw gebruikt.

Achmea

Het bijna 20.000 vierkante meter tellende kantoorgebouw van verzekeraar Achmea langs de A28, waarvan de bijzondere architectuur velen doet denken aan de boeg van een schip, is verduurzaamd met diverse coatings van DSM in Zwolle.

Polymer Science Park

Het Polymer Science Park (PSP) wordt/is een open innovatiecentrum voor bedrijven en onderwijs. Een dynamische ‘werkplaats’ op het gebied van kunststoftechnologie. Heeft tot doel de innovatiekracht van het bedrijfsleven te versterken en duurzame economische groei te stimuleren. Zowel regionaal, nationaal als ook internationaal. Sleutelwoorden hier zijn kennismanagement, kennisvalorisatie en kennisdisseminatie. De focus ligt daarbij op nieuwe materialen op het gebied van performance materialen, zoals; engineering plastics, rubber, harsen, coatings, composieten en daaraan gerelateerde materialen.

PSP is/ wordt gevestigd aan de Ceintuurbaan te Zwolle en is in eerste instantie een samenwerkingsverband van zes partijen. Partners zijn DSM, Wavin, Hogeschool Windesheim, Deltion College, Gemeente Zwolle en de Provincie Overijssel. In een later stadium zal het voor ieder bedrijf, onderwijs - en onderzoeksinstelling mogelijk zijn deel te nemen.

Samenwerking

DSM in Zwolle is actief doende om de banden met de lokale gemeenschap te versterken. Ook worden plannen ontwikkeld om in samenwerking met andere ondernemingen te komen tot een nieuwe centrum voor de ontwikkeling van kunstharsen en compositiematerialen.