This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

Werken bij DSM

Bijna 30% van alle HBO-ers of WO-ers die nu bij DSM in Zwolle in dienst zijn waren eerder stagiaire bij ons.
Man aan het werk op een tablet

Als je doel is technologie te ontwikkelen waar mens en maatschappij beter van worden, zul je als bedrijf steeds nieuwe grenzen opzoeken. En daarvoor zijn nieuwe mensen nodig. Heb je er weleens over nagedacht hoe het zou zijn om deel te zijn van die wondere wereld der chemie? Als chemicus, materiaalwetenschapper, werktuigbouwkundige, personeelmanager of accountant? Mensen die niet bang zijn zich buiten de gebaande paden te begeven, die goed zijn in hun vak en verder durven kijken dan hun neus lang is, ontvangen we met open armen. Bel of mail ons voor een goed gesprek over studie en carrièremogelijkheden. Tevens kan op deze manier informatie worden ingewonnen over onze stagemogelijkheden.

Jeugd en chemie

Nieuwsgierige kinderen willen altijd meer weten. Om deze enthousiaste jongeren in de wereld van de chemie binnen te leiden, is het programma Jeugd en Chemie ontwikkeld. Een uitgebreid lesprogramma voor kinderen van groep 7 of 8 dat zowel op school als bij DSM wordt uitgevoerd. DSM heeft een uitgekiend programma opgezet dat goed aansluit bij schoolthema’s rond techniek, innovatie of scheikunde. Zelf proeven uitvoeren en de allernieuwste producten bekijken waar DSM mee bezig is horen daar uiteraard ook bij. Laat het ons weten als uw school aan Jeugd & Chemie mee wil doen, we kunnen het van harte aanraden. Scholen die momenteel aan Jeugd en Chemie deelnemen zijn onder meer De Campherbeek, de Geert Grote School en de Leonardo School in Dronten.

Jet-Net

Jet-Net is het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland. De rijksoverheid, grote bedrijven waaronder Océ, Philips en DSM en 177 scholen spannen zich in om het onderwijs in de bèta- en technische vakken in het voortgezet onderwijs leuker en interessanter te maken. DSM Zwolle richt zich op de bovenbouw van HAVO en VWO. Op dit moment ondersteunen wij drie Jet-Net scholen: het Greijdanus College, de Thorbecke Scholengemeenschap en College de Noordgouw. Wij organiseren activiteiten, geven leerlingen de kans bij ons naar de praktijk te komen kijken, die uitleg krijgen over diverse technieken waar ze vervolgens op school weer verder mee kunnen. Wij verzorgen ook gastlessen en voorlichting rond beroepen en profielkeuzes. Zo helpt DSM leerlingen met een NT-profiel die verplicht zijn een Profiel Werkstuk Stage (PWS) te doen. Onderwerpen voor zo’n PWS zijn bijvoorbeeld verfdroging, het uitharden van onverzadigde polyesters of analytische technieken. Meer weten? Stuur een e-mail naar info.dsmzwolle@dsm.com

Links & downloads