This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

Publicaties

AkzoNobel, DSM, Google en Philips kopen ook groene stroom in van Windpark Bouwdokken 

Bouwdokken 2

Een consortium van AkzoNobel, DSM, Google en Philips heeft opnieuw een meerjarig contract voor de afname van windenergie afgesloten. Na de eerdere bekendmaking van de samenwerking met het te bouwen Zeeuwse Windpark Krammer is nu de afname overeengekomen van alle elektriciteit van Windpark Bouwdokken. De 9 turbines van dit windpark, elk met een vermogen van 4,2 MW, worden op dit moment gebouwd op werkeiland Neeltje Jans en gaan volgens plan in het eerste kwartaal van 2018 in bedrijf. 

Internationaal consortium start initiatief om ontwikkeling van 100% hernieuwbare energie innovaties te versnellen

440-girl

Een groep bedrijven kondigt de start aan van de wereldwijde Bright Minds Challenge om de ontwikkeling van 100% hernieuwbare energie innovaties, in het bijzonder zonne-energie en energie opslag, te helpen versnellen.

DSM werkt samen met AkzoNobel, Google en Philips aan duurzame energiedoelstellingen

150-Windpark Krammer

Vier toonaangevende bedrijven kondigen een uniek Nederlands samenwerkingsverband aan waarin zij overeenkomen gezamenlijk elektriciteit in te kopen van duurzame energieprojecten. Onderdeel van deze overeenkomst is een eerste overeenkomst voor inkoop van elektriciteit opgewekt door het Windpark Krammer.


Feike Sijbesma ontvangt Duurzaam Lintje

150-duurzaam-lintje

DSM CEO Feike Sijbesma heeft vandaag in Amsterdam een Duurzaam Lintje ontvangen voor zijn jarenlange inzet als aanjager van duurzaam denken. Het Duurzame Lintje is de enige duurzame onderscheiding in Nederland en wordt sinds 2008 uitgereikt aan mensen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan een duurzame samenleving. De jury van Duurzame Dinsdag roemt Sijbesma om zijn inzet om bedrijfsvoering te combineren met zorg voor mens en planeet.


Een prijs op CO2: een onvermijdelijke kans. Feike Sijbesma

FS_Washington

Met betrekking tot klimaatverandering heeft de wereldgemeenschap voornamelijk één ding gedaan, namelijk de zaken zoveel mogelijk voor zich uit geschoven. Maar de tijd begint te dringen. De wetenschappelijke bewijzen worden steeds overtuigender en de gevolgen van de klimaatverandering worden steeds voelbaarder. Het is tijd dat de wereldgemeenschap haar verantwoordelijkheid neemt en het voortouw neemt door een heffing op CO2 in te voeren. Lees het volledige opinie artikel van Feike Sijbesma via onderstaande link.

Persinformatie - DSM steunt Serious Request

Het glazen huis van Serious Request 2015 staat dit jaar in Heerlen, op een steenworp afstand van het hoofdkantoor van DSM. DSM steunt dit bijzondere initiatief en stimuleert en faciliteert acties van DSM medewerkers in Nederland om geld in te zamelen. DSM verdubbelt elke euro die medewerkers bij elkaar halen tot maximaal €50.000,=.

DSM op termijn naar 100 % stroom uit hernieuwbare bronnen, treedt toe tot RE100

DSM gaat op termijn overal ter wereld uitsluitend stroom uit hernieuwbare bronnen gebruiken. Het besluit past binnen het streven van DSM om klimaatverandering tegen te gaan. Lees het hele bericht via onderstaande link.

'Klimaatactie is ook onze zaak', Feike Sijbesma

Climate action

Een groep van 43 topmannen uit het internationale bedrijfsleven, waaronder DSM CEO Feike Sijbesma, roepen gezamenlijk op tot meer actie tegen klimaatverandering. Lees ook het opinie-artikel van Feike Sijbesma van 17 april 2015.

Verklaring EU 2030

Ook Koninklijke DSM N.V. steunt de oproep aan de leiders van de Europese Unie om de klimaatverandering nog ambitieuzer aan te pakken. Europa moet snel stappen nemen naar een duurzamere economie.

Lees ons statement; 'Verklaring EU 2030' via onderstaande link.

Micropia 1

Speech CEO Feike Sijbesma - Opening Micropia

Op 29 september 2014 opende Hare Majesteit Koningin Maxima in Amsterdam Micropia. Feike Sijbesma gaf een toespraak over hoe micro-organismen het verschil kunnen maken voor onze toekomst.

Speech Feike Sijbesma - afscheid Bernard Wientjes

Speech CEO Feike Sijbesma - Afscheid Bernard Wientjes

Op 30 juni 2014 gaf CEO Feike Sijbesma een speech bij het afscheid van Bernard Wientjes als voorzitter van VNO-NCW. Over onder andere duurzame groei en circular economy. 

Jaarverslag DSM in Nederland 2013

Presentatie CEO Feike Sijbesma - Skoll World Forum

DSM heeft over 2013 goede financiële resultaten laten zien. Dat gebeurde tegen de achtergrond van zeer uitdagende macro-economische omstandigheden en lastige wisselkoersen, vooral in het vierde kwartaal. Meer informatie via onderstaande links.


Presentatie CEO Feike Sijbesma - Skoll World Forum

Presentatie CEO Feike Sijbesma - Skoll World Forum

DSM CEO Feike Sijbesma gaf op donderdag 10 april jl. een presentatie tijdens het Skoll World Forum in Oxford. Feike Sijbesma sprak hier over de groter wordende verantwoordelijkheden van het bedrijfsleven.

DSM CEO Feike Sijbesma benadrukt kansen Nederland-China op Economic Forum in Noordwijk

Feike Sijbesma tijdens het Economic Forum

Feike Sijbesma sprak zondag 23 maart 2014 tijdens het Economisch Forum in Noordwijk over de grote kansen die China biedt voor Nederland. 


Wereldwijd polderen in een multinational. Essay van Atzo Nicolaï, president DSM Nederland

ARMNO2_0619

Energieperspectief van Koninklijke DSM

DSM beseft dat het dringend noodzakelijk is om het energiesysteem van de planeet om te vormen van een op fossiele brandstoffen gebaseerd systeem naar een systeem met een meer hernieuwbare energiemix, terwijl tegelijkertijd een concurrerende energievoorziening veilig wordt gesteld.


Feike Sijbesma over innovatie in Nederland

Feike Sijbesma

Feike Sijbesma, bestuursvoorzitter van Koninklijke DSM N.V., bevestigt een duidelijk commitment aan de innovatie-inspanningen van DSM.


Pleidooi voor een sterk Nederland in een verenigd Europa

Open brief van de CEOs van Royal Dutch Shell, Royal Philips Electronics, AkzoNobel, Unilever en Royal DSM.
2 dec 2011


President DSM Nederland, Atzo Nicolai

Toespraak: president DSM Nederland, Atzo Nicolaï

Internationale Asset Conferentie
Universiteit van Tilburg
29 sep 2011