This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA)

DSM steunt de BACA

Sinds 2000 reikt het Bonnefantenmuseum tweejaarlijks de BACA uit. De award is een eerbetoon aan een levende kunstenaar met een uitzonderlijk oeuvre en aanwijsbare invloed op andere kunstenaars, een echte 'artist's artist'. Voor de organisatie van de BACA weet het Bonnefantenmuseum zich verzekerd van de steun van DSM.  
Beeldmateriaal © Cai Guo-Qiang

Historie Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA)

Vanaf 2006 is het Bonnefantenmuseum intiator en organisator van de Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA), een voortzetting van The Vincent Award, die het museum in de periode 2000-2006 organiseerde i.s.m. The Broere Charitable Foundation.

De BACA is momenteel de grootste internationale prijs voor beeldende kunst met een mondiale 'scope' in Nederland.

Chinese kunstenaar wint BACA 2016

Eerder werd de prijs toegekend aan internationale topkunstenaars als Eija-Liisa Ahtila (2000), Neo Rauch (2002), Pawel Althamer (2004), Bethan Huws (2006), John Baldessari (2008), Francis Alÿs (2010), Mary Heilmann (2012), Laura Lima (2014) en op 15 januari 2016 aan Cai Guo-Qiang.

Transformerende kracht van het museum

Volgens Atzo Nicolaï, President DSM Nederland & Lid Raad van Toezicht Bonnefanten Maastricht, "De verwevenheid tussen Limburg en ons bedrijf is groot. Levensgroot, of preciezer gezegd: levenslang. DSM vindt zijn oorsprong in de mijnindustrie, transformeerde zich tot chemisch bedrijf en is thans wereldwijd actief in de life sciences en materials sciences industrie. Limburg ontwikkelde zich van perifere provincie binnen Nederland tot klinkende naam in het centrum van de Europese aandacht. Ook onze kunstcollectie ontwikkelde zich. Van een verzameling vooral Limburgse kunst tot een collectie met hedendaagse internationale kunst.

Wij steunen Bonnefanten Maastricht, omdat wij de transformerende kracht van het museum willen stimuleren. Telkens weer iets nieuws presenteren en telkens weer op het allerhoogste niveau".