This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

Beeld David Bade en Erik Habets te zien in Anningahof

David Bade & Erik Habets; 'Biofree', 2012, EcoPaxx en gips

David Bade & Erik Habets; 'Biofree', 2012, EcoPaxx en gips. DSM Art Collection.

Deze zomer is het werk Biofree van David Bade en Erik Habets uit de DSM Art Collection te zien in de Lichthal van de Anninghof, de beroemde beeldentuin van Hib Anninga in Zwolle. Het beeld gemaakt van gips en EcoPaxx, een biologisch plastic van DSM, is onderdeel van de expositie Uit het Depot, georganiseerd door de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland (VBCN). Op initiatief van de VBCN hebben de leden kunstwerken uit hun depots gehaald om ze opnieuw zichtbaar te maken en eventueel te herplaatsen. Het publiek wordt uitgenodigd mee te denken over een nieuwe locatie. Met dit initiatief wil de VBCN een lans breken voor collectiemobiliteit en bijdragen aan de dynamiek en zichtbaarheid van bestaande collecties.

Gedurende 6 maanden zijn er werken te zien van: David Bade en Erik Habets, Marius Boender, Marinus Boezem, Tom van den Boomen, Nikolaas van Os, Adriaan Rees, André Volten, Hans van den Ban en Irene Fortuyn.

Deelnemende collecties zijn: Collectie ABN AMRO collectie, Collectie Albert Heijn Kunst Stichting, DSM Art Collection, ING Collectie, Collectie Radboudumc, Isala Kunst collectie

Links:
www.vbcn.nl
www.anningahof.nl