This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

Ontwerper van DSM’s Beatrixkamer wint prestigieuze prijs

Maurice Mentjens, designer van DSM’s Beatrixkamer in het hoofdkantoor in Heerlen, heeft de Herengracht Industrie Prijs gekregen voor zijn nieuwste ontwerp House of Smart in Eindhoven. De ontwerpen van Mentjens getuigen volgens de jury onder voorzitterschap van Cees Dam van eigenzinnigheid, lef en schoonheid. Met de Beatrixkamer won Mentjes in 2007 de Dutch Design Prize.
6821-07 dsm

De jury noemde toen het nieuwe interieur Beatrixkamer, de DSM ontvangst- en vergaderruimte in het Heerlense hoofdkantoor ‘zinsbegoochelend”.

Via uitvergrote prints van details van natuurfoto’s kwam Mentjens op het spoor van geexalteerde weergaves van micro-organismen: enzymen als de aspergillus niger en gisten als Saccharomyces cerevisiae. Mentjens heeft de wanden van de ontvangstruimte van plint tot plafond voorzien van prints van deze fors uitvergrote foto’s van micro-organismen. Om de ruimte te vergroten, heeft Mentjens het plafond voorzien van spiegels. In het midden hangt een grote witte bol als lamp. De grote witte tafel rust op trompetvormige poten die doen denken aan een kelk, maar ook aan de koeltorens van DSM. Het interieur legt zo een link naar DSM’s activiteiten in het verleden, heden en de toekomst. De uitkomst is experimenteel en gewaagd en sluit naadloos aan bij DSM’s imago.