This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

Chemelot Industrial Park

Het Chemelot Industrial Park is onderdeel van het 800 hectare grote Chemelot terrein bij Geleen. Naast het Chemelot Industrial Park is de Brightlands Chemelot Campus gevestigd.
Chemelot Industrial Park

Chemelot is méér dan een industrieterrein. Het is een unieke chemie- en materialencommunity die zorgt voor een versnelde businessgroei via de open uitwisseling van ideeën. Chemelot is ontworpen vanuit één centrale gedachte: het samenbrengen van kennis en vaardigheden die normaliter alleen toebehoren aan grote organisaties, en deze toepassen binnen een flexibele community van kleine en grote chemische bedrijven, die de kijk op de chemische industrie ingrijpend verandert.

Chemelot, de chemie- en materialen community in Zuid-Limburg, werkt als een groeimotor voor economie en werkgelegenheid en behoort in 2025 tot de wereldtop op het gebied van chemie en nieuwe materialen. Krachtig concurreren en de transitie naar meer duurzame processen en producten zijn daarin essentieel. Daarmee bouwt Chemelot voort op de voor Europa unieke locatie waar R&D en productie al bijna honderd jaar zeer succesvol met elkaar verbonden zijn.