This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

Het DSM Innovation Center

Het DSM Innovation Center is tijdelijk gevestigd in Sittard. In september 2015 verhuist het Innovation Center naar het nieuwe Centre Court op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen. Het Innovation Center stimuleert en versnelt innovatie binnen DSM wereldwijd.
Een veld met gele bloemen in de zonneschijn

Enkele honderden specialisten werken nauw samen met de businessgroepen bij de ontwikkeling van nieuwe producten, technologieën en modellen. Het biedt onderdak aan het Chief Technology Office, aan onze Venturing & Licensing deskundigen, aan de groeiplatforms in biotechonologie, geavanceerde coatings en medische biomaterialen en aan onze zogeheten Incubator, een ‘kraamkamer’ waar tal van nieuwe product- en serviceconcepten worden ontwikkeld. Innovatie krijgt uiteraard ook vorm vanuit de verdere mondialisering van DSM. In de nabije toekomst zullen Innovation Centers worden geopend in China en India.

Nieuwe processen

In Delft is DSM nauw betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe proeffabriek voor biogebaseerde processen. Bij dergelijke processen wordt olie als basismateriaal vervangen door bijvoorbeeld agrarisch afval. Bedrijven en kennisinstellingen uit de hele wereld kunnen daar testen of en hoe hun ideeën voor biogebaseerde processen ook op grotere schaal haalbaar zijn. De proeffaciliteit is onderdeel van een groot onderzoeksproject waar in totaal zo’n € 100 miljoen in wordt gestoken door Europese fondsen, Nederlandse overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven.