This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

Wat we doen

Wij willen een positief verschil maken. Gezondheid, voeding en materialen zijn de drie gebieden waarop wij met technologie en producten oplossingen aanbieden die het leven beter, aangenamer maken. Voor nu en straks.
Oudere dame die buiten op een bankje zit met haar elleboog leunend op haar fiets

Gezondheid: uitdagingen aanpakken

De wereld vergrijst. Tegelijk groeit de vraag naar innovatieve, kostenefficiënte gezondheidszorg. Bij DSM combineren we Life Sciences en Materials Sciences om deze uitdagingen aan te pakken. Wij zijn een vooraanstaand producent van ingrediënten voor voeding voor mens en dier. Door onze kennis van gezondheid en materialen te combineren bouwen we in hoog tempo een stevige positie op in onder meer de snelgroeiende markten voor biomedische materialen.

Voeding: trotse leider

Eetgewoontes krijgen steeds meer aandacht en voeding speelt tegenwoordig een grote rol bij gezondheidsmanagement en het voorkomen van ziektes. De voedingsmiddelenindustrie spant zich in om gezondere producten te maken die mensen wereldwijd in staat stelt hoge bloeddruk of bijvoorbeeld hartkwalen te bestrijden. Van DSM mag op dit gebied een belangrijke bijdrage worden verwacht. Want wij zijn wereldmarktleider in belangrijke ingrediënten die de voedingswaarde versterken en de en de gezondheidsvoordelen van voedsel versterken.

Wij werken ook samen met organisaties zoals het World Food Programma, ‘s werelds grootste organisatie in voedingshulp. Onze samenwerking voorziet in financiële, technische en wetenschappelijke expertise om vitaminerijke producten te ontwikkelen in de wereldwijde strijd tegen honger en slechte voeding.

Materialen: lichter, sneller, betere prestaties

Klimaatverandering en de nadelige effecten van de al te grote afhankelijkheid van fossiele brandstoffen blijven de belangrijkste trends voor de materialenindustrie. In nagenoeg elke sector zoeken klanten van DSM producten die het energieverbruik of emissies binnen hun eigen organisatie terugdringen of, nog belangrijker, binnen de waardeketen waar ze deel van uitmaken. Cruciaal is het terugdringen van het energieverbruik.

 

Lachende vader en zoon kijken naar computerscherm

DSM stimuleert nu vooruitgang in alternatieve, hernieuwbare energie. Wij voeren pionierswerk uit in de ontwikkeling van chemische stoffen en materialen op basis van biomassa. We zijn betrokken bij wind- en zonne-energie, de tweede generatie biobrandstoffen en de productie van lichtere auto’s, vliegtuigen en treinen die minder brandstof verbruiken. Ook combineren we onze kennis van materialen met vorderingen in gezondheid en voeding.