This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

Composite Resins & Polymer Intermediates joint venture

Groeien door samenwerking

Op 31 juli 2015, hebben DSM en CVC Capital Partners (CVC) aangekondigd dat met de vorming van een nieuw bedrijf, ChemicaInvest B.V., de samenvoeging van DSM's activiteiten in Polymer Intermediates (Caprolactam en Acrylonitril) en Composite Resins is afgerond. ChemicaInvest B.V. is voor 35 % is eigendom van DSM. ChemicaInvest opereert als een onafhankelijk bedrijf met drie business units: caprolactam, acrylonitril (AnQore) en composite resins (Aliancys).

Het sluiten van het partnerschap was een belangrijke stap in het verder optimaliseren van DSM's portfolio en het verminderen van de cycliciteit van zijn activiteiten. Door deze strategische actie kan DSM zich volledig richten op het verbeteren van de operationele prestaties van de Nutrition en Performance Materials activiteiten en tegelijk profiteren van de toekomstige waardecreatie van zijn verschillende partnerships.

Composite ResinsComposite Resins

DSM Composite Resins biedt oplossingen op het gebied van harsen voor gebruikt van lichtgewicht composieten in vrachtwagens en treinen, bruggen, gevels, sleufloze pijprenovatie en windturbinebladen.

Met ingang van januari 2016 krijgt DSM Composite Resins een nieuwe naam, Aliancys.

Polymer Intermediates

Het voormalige Polymer Intermediates cluster bestond uit  DSM Fibre Intermediates en produceert  caprolactam en acrylonitril evenals ammoniumsulfaat, natriumcyanide, cyclohexanon en diaminobutaan.

Met ingang van 1 december 2015 gaan de acrylonitril activiteiten verder onder de nieuwe naam AnQore.

Equity-methode

DSM zal zijn investeringen in ChemicaInvest B.V. opvoeren volgens de equity (35%)–methode.