This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

DSM Dyneema

Belangrijkste winstmotoren Belangrijkste succesfactoren
Marktgroei in bestaande toepassingen Vermogen om groei in goede banen te leiden, zowel zakelijk als menselijk
Succesvolle innovaties, nieuwe marktintroducties Vermogen om marktgestuurde innovaties te commercialiseren
De merken Dyneema® en Dyneema Purity® Kennis van producten, toepassingen en waardeketen
Sterke en gezonde positie ten aanzien van intellectueel eigendom (octrooien en handelsmerken)
Merkwaarde (vertrouwen en innovatie)

DSM Dyneema levert wereldwijd Dyneema®, de sterkste vezel ter wereld™.

Dyneema® staat te boek als 's werelds grootste premium merk voor Ultra High Molecular weight Polyethylene Fiber. De producten worden in diverse vormen verkocht: draad, tape en sheet (UD sheets). De krachtige Dyneema®-vezel wordt gebruikt voor een groot en gestaag groeiend aantal toepassingen, waaronder medische hechtingen, netten voor de commerciële visserij en aquacultuur, touwen, hoogwaardige weefsels voor snijbestendige handschoenen en kleding, en kogelbestendige voertuigen en kleding.

Dyneema® is wijd en zijd bekend in de segmenten die het bedient. Momenteel legt DSM de laatste hand aan een integrale licentiestrategie, die een aantal nieuwe licentiehouders en meer zeggenschap over het merk zal opleveren. Deze strategie heeft voornamelijk tot doel belangrijke klanten beter te kunnen ondersteunen.

DSM Dyneema heeft onlangs een uitgebreide studie verricht naar de ecologische voetafdruk binnen de commerciële zeevisserij (wildvangst). Uit de resultaten blijkt dat trawlers met netten en touwen van Dyneema® minder brandstof verbruiken en veiliger zijn dan trawlers met conventionele stalen en nylon uitrustingen.

DSM Dyneema zal in de toekomst het innovatietempo nog hoger opvoeren, om zo innovaties nog sneller op de markt brengen door samenwerkingsverbanden met toonaangevende spelers in de waardeketen uit te breiden. De combinatie van het lichte gewicht en de onovertroffen kracht van de Dyneema®-vezel biedt groot potentieel voor vele nieuwe markten en toepassingen.

Links & Downloads