This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

DSM Engineering Plastics

Belangrijkste winstmotoren Belangrijkste succesfactoren
Marktgroei in belangrijke segmenten en regio's Mondiaal marktleiderschap in gekozen markten
Duurzaamheid: groene materialen, gewichtsreductie Wereldwijde aanwezigheid (de klant volgen)
Streven naar miniaturisering, functionaliteit en prestatieverbetering Kostenpositie
Groei van marktaandeel in hoogwaardige, innovatieve toepassingen Het juiste assortiment kunststoffen dat beantwoordt aan de vraag in de gekozen markten
Vermogen om marktgestuurde innovaties te commercialiseren
Kennis van producten, toepassingen en waardeketen

DSM Engineering Plastics levert wereldwijd hoogwaardige thermoplastische kunststoffen.

DSM Engineering Plastics beschikt over een specifiek portfolio van producten en behoort binnen elk segment tot de internationale marktleiders. De businessgroep behoort tot de mondiale top-3 op de markt voor semikristallijne kunststoffen en is wereldmarktleider in hittebestendige polyamiden. Wat polyamide 6 en thermoplastische copolyester-elastomeren betreft, neemt DSM Engineering Plastics de tweede plaats in op de wereldranglijst.

DSM brengt een toonaangevend assortiment ‘groene’ thermoplastische technologieën op de markt. Met onze duurzame oplossingen lopen wij voorop. Dat blijkt uit het complete pakket halogeenvrije kunststoffen die zijn ontwikkeld voor tal van hoogwaardige toepassingen, en uit de succesvolle introductie van nieuwe innovaties. De hittebestendige, halogeenvrije en vlamvertragende polyamide Stanyl® ForTii™ is daar een recent voorbeeld van.

DSM streeft ernaar de milieuprestaties van haar producten verder te verbeteren. De meest innovatieve ontwikkeling op dit gebied zijn de nieuwe biogebaseerde polymeren en bouwstenen. Op dit front timmert DSM al flink aan de weg: EcoPaXX™ is het best presterende groene polymeer momenteel op de markt, en is CO2-neutraal.

Veel klanten van DSM zijn op zoek naar materialen die goed kunnen worden hergebruikt, zodat hun eigen producten beter uit de bus komen bij de levenscyclusbeoordeling. DSM speelt proactief in op deze behoefte. Gezien de toenemende belangstelling voor hergebruik om uiteindelijk te komen tot gesloten-kringloopsystemen, gebruikt DSM de 'Cradle to Cradle®'-aanpak als onderdeel van haar duurzaamheidstrategie. Ook neemt DSM actief maatregelen ter vervanging van gevaarlijke materialen, met name door de introductie van halogeenvrije alternatieven zoals Arnitel® XG (gebruikt in kabels voor consumentenelektronica), Stanyl® ForTii™ (voor met name elektronische aansluitingen) en Arnite® XG (gebruikt voor de elektrische isolatie van huishoudelijke apparaten).

Links & Downloads