This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

DSM Resins

Belangrijkste winstmotoren Belangrijkste succesfactoren
Marktgroei in belangrijke segmenten en regio's Mondiaal marktleiderschap en mondiale aanwezigheid
Duurzaamheid: lichtere materialen en milieuvriendelijke, veiligere verf Merkwaarde (differentiatie, betrouwbaarheid)
Groei van marktaandeel in hoogwaardige, innovatieve toepassingen Vermogen om marktgestuurde innovaties te commercialiseren
Toonaangevende, marktgeoriënteerde en milieuverantwoorde technologieplatforms

DSM Resins is een wereldwijde leverancier van innovatieve hoogwaardige harsen die worden gebruikt in verf, coatings, composietmaterialen en coatings voor optische kabels.

DSM behoort tot de wereldtop op het gebied van harssystemen voor industriële en decoratieve coatings. DSM is een nichespeler in functionele materialen en koploper op de wereldmarkt voor coatings van optische kabels; meer dan een miljard kilometer optische kabel is voorzien van onze beschermende coatings. Met duurzame oplossingen neemt DSM het voortouw bij de ontwikkeling en productie van milieuvriendelijke harsen op waterbasis en poederharsen. DSM Resins is Europees marktleider in onverzadigde polyesterharsen en werkt hard aan de versterking van haar positie in snelgroeiende marktsegmenten in China.

Het assortiment coatings op waterbasis van DSM levert aanzienlijke voordelen op voor afnemers van verfproducten, die te maken hebben met strikte regelgeving en gehoor geven aan de roep om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een voorbeeld is NeoCryl®, een nieuw assortiment harsen op waterbasis. Deze voldoen aan normen voor voedselveiligheid en mogen daarom worden gebruikt in inkten en overdrukvernissen die in direct contact staan met voedingswaren.

De harsen van DSM worden daarnaast veelvuldig toegepast bij lichtgewicht composietmaterialen in containers, auto's, vrachtwagens, treinen, bladen van windturbines en tal van andere toepassingen die tot doel hebben de energie-efficiëntie te verbeteren. Dankzij de voortdurende aandacht voor innovaties en de behoeften van klanten heeft DSM een flinke voorsprong op de concurrentie.

Partnerschap met CVC Capital Partners

Op 16 maart 2015 kondigden DSM en CVC Capital Partners een partnerschap aan om DSM's activiteiten in Polymer Intermediates en Composite Resins onder te brengen in een nieuw bedrijf. Dit nieuwe bedrijf zal 65% eigendom zijn van CVC Capital Partners en 35% van DSM. De verwachting is dat de transactie in het derde kwartaal van 2015 wordt afgerond.