This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

Pharma joint ventures

DSM’s Pharma-belangen bestaan uit DPx Holdings, ontstaan door samenvoeging van DSM Pharmaceutical Products met Patheon Inc., een toonaangevende aanbieder van ontwikkelings- en productiediensten op contractbasis, farmaceutische producten en andere geformuleerde producten voor diverse industrieën, en het belang van DSM in de joint venture DSM Sinochem Pharmaceuticals, onder meer leider op het gebied van duurzame antibiotica.

Groeien door samenwerking

In 2013 voltooide DSM het derde jaar van zijn succesvolle strategie ‘DSM in motion: 'driving focused growth', die de onderneming in 2010 lanceerde om een wereldleider op het gebied van gezondheid, voeding en materialen te worden.  De strategische doelstelling voor het Pharma-cluster was ‘groei door samenwerking’.


DSM Sinochem Pharmaceuticals

DSM Sinochem Pharmaceuticals

In augustus 2011 maakte DSM bekend dat een wereldwijde 50/50 joint venture (DSM Sinochem Pharmaceuticals) is opgericht voor de business groep DSM Anti-Infectives samen met de Sinochem Group.


DPx Holdings

DPx Holdings B.V.

In maart 2014 kondigden DSM en participatiemaatschappij JLL Partners (JLL) aan dat DPx Holdings B.V. operationeel was.

DPx Holdings, de particuliere onderneming die de Patheon®, DPx Fine Chemicals™ en Banner Life Sciences™ businesses omvat, is een toonaangevende aanbieder van ontwikkelings- en productiediensten op contractbasis, farmaceutische producten en selecte chemische producten voor andere industrieën.


Afronding clusterstrategie

Met de bekendmaking op 11 maart 2014 dat DPx Holdings operationeel was, voltooide DSM zijn strategische doelstelling om door samenwerkingen aan te gaan groei te realiseren voor zijn Pharma-cluster.

Equity-methode

Sinds 1 januari 2014 is het Pharma-cluster niet meer in DSM’s kernactiviteiten opgenomen en zal DSM zijn investeringen in joint ventures opvoeren volgens de equity-methode.