This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

Innovatie in duurzaamheid; DSM'er Edwin Berends gaat voor titel YPY12

Sittard, NL, 03 mei 2012 15:17 CEST

Edwin Berends (31) vertegenwoordigt DSM bij de verkiezing Young Professional of the Year 2012 (YPY12). Edwin is Manager Innovation Programme Office bij DSM Delft. Hij bedenkt innovatieve oplossingen voor een duurzamere wereld, zoals het maken van biobrandstof uit landbouwafval.

"De wereld heeft te maken met voedselschaarste en bovendien raken fossiele brandstoffen zoals olie en gas een keer op. Ik breng bij DSM mensen samen om te komen tot duurzame en innovatieve oplossingen voor deze wereldwijde problemen. In het laboratorium hebben we gewerkt aan de ontwikkeling van bio-ethanol uit restproducten zoals tarwestro en maïsafval. De vraag was vooral hoe je dit kunt doen zonder dat dit veel grondstoffen vergt en hoe je met de DSM enzymen hier ook een economisch aantrekkelijke biobrandstof van kunt maken. We gaan deze zogenaamde 2e generatie bio-ethanol nu op grote schaal produceren in de VS."

Maar Berends doet meer. Zo heeft hij zitting in het hoofdbestuur van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs KIVI NIRIA en zet hij zich in als expert voor onderwijs in techniek en wetenschap via het Platform Bètatechniek.

Berends legt zijn werk en passie persoonlijk uit in een korte film op Youtube.

De verkiezing Young Professional of the Year 2012 bestaat uit drie onderdelen: een presentatie, het uitwerken van een case (Edwin koos voor de samenwerking tussen DSM en de International Union for the Conservation of Nature IUCN) en de nationale stemronde.

Informatie en stemmen op Edwin kan via www.edwinberends.nl.

Noot voor de redactie:
Voor interviewaanvragen, beeldmateriaal en andere vragen kunt u terecht bij DSM Nederland Communicatie, Mascha Beentjes en/of Astrid van Kleef via 015–279 2189 -- 015–279 2767 of via communicatie.delft@dsm.com. Informatie over de verkiezing http://www.nuzakelijk.nl/ypy-2012/