This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

Revolutionaire lichtgewicht vrachtnetten met Dyneema® zullen de uitstoot van broeikasgassen van Air France-KLM drastisch verlagen

Sittard, NL, 09 jul 2013 16:15 CEST

De vliegtuigen van Air France-KLM zullen jaarlijks nog minder tonnen koolstofdioxide uitstoten met de revolutionaire nieuwe lichtgewicht vrachtnetten die de combinatie nu introduceert. Met elk nieuw lichtgewicht net met Dyneema® bespaart Air France-KLM-Martinair Cargo meer dan 795 liter kerosine per jaar. Dat betekent dat er per net jaarlijks ruim 2,5 ton minder CO2 zal worden uitgestoten.
440-DYNPR250

De eerste netten gemaakt met UHMwPE-vezel (ultra high molecular weight polyethylene), geproduceerd door DSM Dyneema en op de markt gebracht met de merknaam Dyneema®, werden op 9 juli officieel overhandigd op de luchthaven Schiphol.

De netten zijn gemaakt door AmSafe Bridport, wereldleider op het gebied van vastzetmaterialen voor de luchtvaart, en zullen in de toekomst worden gebruikt in alle vliegtuigen van Air France-KLM-Martinair Cargo, de speciale luchtvrachtdivisie van de Air France-KLM-groep. Het is de eerste grote luchtvaartgroep die alle netten voor vrachtpallets, die normaal gesproken van PET (polyester)-vezel worden gemaakt, vervangt door netten met Dyneema®.

Air France-KLM-Martinair Cargo, AmSafe Bridport en DSM hebben een aantal jaren samengewerkt aan de ontwikkeling en het testen van de lichtgewicht netten. Ze zijn erin geslaagd netten te maken die ongeveer 9 kg wegen, de helft van een traditioneel net van PET-vezel. Air France-KLM-Martinair Cargo heeft AmSafe Bridport en DSM nu erkend als hun voorkeursleveranciers van duurzame luchtvrachtoplossingen.

Vandaag, dinsdag 9 juli, overhandigden Atzo Nicolaï, president van DSM Nederland, en Ian Kentfield, president van AmSafe Bridport, het eerste revolutionaire lichtgewicht vrachtnet aan Camiel Eurlings, president-directeur van KLM.

“We zijn er trots op dat wij als eerste grote luchtvaartgroep overstappen op lichtgewicht netten met Dyneema®”, zei Camiel Eurlings. “Bij Air France-KLM stellen wij alles in het werk om onze koolstofvoetafdruk te verkleinen en onze inspanningen worden beloond. Air France-KLM staat al acht jaar achtereen op de eerste plaats van de Dow Jones Sustainability Index in de categorie luchtvaartmaatschappijen.”

“Gewichtsreductie aan boord van onze vliegtuigen is een belangrijk onderdeel van deze inspanningen. De introductie van deze lichtgewicht netten is onze recentste actie in een reeks inspanningen om onze koolstofvoetafdruk te verkleinen en kan leiden tot een aanzienlijke beperking van de uitstoot van broeikasgassen.”

Belangrijk is ook dat het personeel de lichtgewicht netten met Dyneema® makkelijker en veiliger kan hanteren. Bovendien zijn de netten meer schadebestendig dan polyesternetten en vragen zij daardoor ongeveer de helft minder onderhoud, wat een aanzienlijke besparing oplevert. “Dat noem ik nu een win-win-winsituatie,” concludeerde Eurlings.

Ian Kentfield van AmSafe Bridport benadrukte de samenwerking tussen de drie bedrijven. Deze heeft een enorme stap vooruit in de beperking van de uitstoot van vliegtuigen mogelijk gemaakt. “Om een nieuw product aan een klant te kunnen leveren, moet je een heel duidelijk inzicht in zijn behoeften en wensen hebben”, zo zei hij.

“We hebben zeven jaar nauw samengewerkt om een product te leveren dat voldoet aan de operationele, financiële en esthetische wensen en eisen van Air France-KLM, en dat kan voldoen aan de prestatiecriteria voor een net voor vrachtpallets gedurende zijn volledige levensduur van vijf jaar – 60% langer dan van concurrerende producten.”

Atzo Nicolaï van DSM zei dat de nieuwe netten een uitstekend voorbeeld waren van het gebruik dat DSM maakt van “slimme wetenschap om het leven slimmer te maken” en van hun bereidheid om met industriële partners samen te werken. “We zijn er heel trots op dat Dyneema®, met zijn kenmerkende zeer grote sterkte en lage gewicht, zo’n geweldig effect op onze planeet en de mensen die erop leven heeft, maar ook op de winst van onze klanten”, zei hij. “Alles draait om duurzaamheid en de beperking van de uitstoot die Air France-KLM zal realiseren is indrukwekkend.”

Over KLM

De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

AmSafe Bridport

AmSafe Bridport is wereldleider op het gebied van veilige vastzetmaterialen voor de lucht- en ruimtevaart, defensie en speciale voertuigen. Het bedrijf is wereldwijd befaamd en produceert unieke, geavanceerde producten zoals het RPG-netbeschermingssysteem, brandblusdekens, lichtgewicht vrachtnetten, de nieuwste gecertificeerde C172-spanbanden, afschermingsnetten voor in het laadruim van vliegtuigen en materiaal voor vrijhangend helikoptervervoer.

De veiligheidsproducten van het bedrijf worden wereldwijd gebruikt in zowel de commerciële als de algemene luchtvaart en voor militaire en civiele toepassingen. De bescherming van passagiers en vracht staat bij AmSafe Bridport boven aan het prioriteitenlijstje en met hun producten worden miljoenen mensen en talloze tonnen vracht veilig en zeker door de lucht en over de grond verplaatst.

Over DSM Dyneema

DSM Dyneema is de uitvinder en producent van polyethyleenvezel met ultrahoog moleculair gewicht (UHMWPE), uitgebracht onder de merknaam Dyneema®, the world’s strongest fiber™. Dyneema® combineert maximale sterkte met minimaal gewicht. Het is op gewichtbasis tot vijftien maal sterker dan hoogwaardig staal en tot veertig procent sterker dan aramidevezel. Dyneema® drijft op water, is zeer duurzaam en resistent tegen vocht, UV-straling en chemicaliën. De toepassingen zijn daarom min of meer onbeperkt. Dyneema® is een belangrijk bestanddeel van touwen, kabels en netten in de visserijsector, de scheepvaart en de offshore-industrie. Dyneema® wordt tevens gebruikt in veiligheidshandschoenen voor de metaalbewerkende industrie en in fijne garens voor verwerking in sportartikelen en de medische sector. Daarnaast wordt Dyneema® gebruikt in kogelwerende bepantsering en kleding voor politie en leger.

UHMWPE-vezel van DSM Dyneema wordt in Heerlen en in Greenville, North Carolina (VS), geproduceerd. Daarnaast is DSM Dyneema partner in een Japanse joint venture voor de productie van High Modulus Polyethylene (HMPE). Meer informatie over DSM Dyneema is te vinden op www.dyneema.com.