This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

DSM ontvangt Erasmus Innovatie Award 2013

Urmond, NL, 28 nov 2013 10:00 CET

Koninklijke DSM, het Life Sciences en Materials Sciences bedrijf, kondigt  aan dat zij de Erasmus Innovatie Award 2013 heeft ontvangen voor de succesvolle transformatie van het bedrijf. De prijs werd op woensdag 27 november overhandigd aan DSM Chief Innovation Officer Rob van Leen, tijdens de Annual INSCOPE Conference 2013 in Hoofddorp.

INSCOPE – Research for Innovation - is een onderzoek consortium van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Maastricht Universiteit, Universiteit van Utrecht, de Universiteit Twente en TNO.  Binnen het consortium brengt de Erasmus Universiteit middels de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor verschillende typen innovaties  in kaart.

“DSM toont aan dat innoveren, en niet alleen innoveren op technologisch gebied, noodzakelijk is om continuïteit na te streven”, aldus de juryvoorzitter en hoogleraar aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit Prof. Henk Volberda. 

Erasmus_Innovatie_Award_5 pic high_res

In een toelichting op de toekenning aan DSM van deze award roemt de jury de “grootsheid van de koerswijziging en het vermogen van DSM om voorbereid te zijn op de toekomst. DSM identificeerde tijdig de mogelijkheid om actief te worden in Life Sciences en Materials Sciences. Deze koerswijziging vond niet alleen plaats vanwege de verwachte marktomstandigheden op haar toentertijd bestaande markten, maar ook omdat DSM wilde opschuiven naar meer innovatieve en duurzame activiteiten die minder cyclisch zijn en een hogere toegevoegde waarde hebben”.

Ook roemt de jury hoe deze koerswijziging “tot in de haarvaten van de onderneming is gevoeld en doorgevoerd. Mede door inspirerend leiderschap en een meer open houding is DSM een voorbeeld hoe een bedrijf synergie kan realiseren tussen sociale innovatie en technologische innovatie” aldus Prof. Volberda.  

"Deze award is een mooie erkenning van onze innovatie activiteiten.” zegt Rob van Leen. “De transformatie die wij een aantal jaar geleden hebben  ingezet was een doordachte en dappere strategische keuze van onze Raad van Bestuur, met een duidelijk commitment voor innovatie die ook in moeilijkere tijden vastgehouden is. Dat ook extern erkend  wordt dat innovatie in de genen van ons bedrijf zit, maakt mij trots. Ik neem deze prijs graag in ontvangst namens de vele duizenden mensen die bij DSM dagelijks aan onze innovaties werken.”