This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

DSM benoemt Dimitri de Vreeze tot voorzitter van de Raad van Commissarissen DSM Nederland B.V.

Heerlen, NL, 06 okt 2014 14:00 CEST

Koninklijke DSM N.V. heeft per 1 oktober 2014 Dimitri de Vreeze benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van DSM Nederland B.V. Hij volgt Feike Sijbesma op, die per diezelfde datum teruggetreden is uit de Raad van Commissarissen van DSM Nederland B.V.

Dimitri de Vreeze (1967, Nederlands) is sinds september 2013 lid van de Raad van Bestuur van Koninklijke DSM N.V. Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit van Groningen en startte zijn carrière bij DSM in 1990. Hij vervulde diverse rollen in finance en general management. Zijn laatste rol voor toetreding tot de Raad van Bestuur was Business Group Director van DSM Resins. Binnen de Raad van Bestuur van Koninklijke DSM N.V. is De Vreeze verantwoordelijk voor het materialencluster en de regio Europa. Dimitri de Vreeze is sinds 1 januari 2014 lid van de Raad van Commissarissen van DSM Nederland B.V. De andere twee leden van de Raad van Commissarissen zijn Jan Zuidam en Inge Brakman.

DSM Nederland BV is de regio-organisatie van DSM in Nederland en 100% dochter van Koninklijke DSM N.V.

Zij is de houdstermaatschappij van de Nederlandse DSM-dochtermaatschappijen die actief zijn in Nederland. DSM Nederland vervult een aantal ondersteunende taken voor de bedrijfsactiviteiten van DSM in Nederland en richt zich op de vertegenwoordiging van DSM in Nederland naar diverse externe stakeholders en belanghebbenden. Tot het takenpakket behoren: sociaal-economisch beleid en arbeidsverhoudingen, overleg met de sociale partners (inclusief CAO-onderhandelingen), public affairs en communicatie, vertegenwoordiging in externe overlegorganen, arbeidsmarkt- en onderwijs, integraal gezondheidsmanagement en ontwikkelingen op de diverse locaties in Nederland. De directeur van DSM Nederland fungeert als bestuurder van de Centrale Ondernemingsraad – volgens de Wet op de Ondernemingsraden. DSM Nederland is de werkgever van ca. 5500 medewerkers van DSM in Nederland.

DSM – Bright Science. Brighter Living.™

Koninklijke DSM N.V. is een mondiale onderneming die vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en materialen. Door zijn unieke competenties in Life Sciences en Materials Sciences met elkaar te verbinden bewerkstelligt DSM economische welvaart, milieuverbetering en maatschappelijke vooruitgang en creëert daarmee duurzame waarde voor al zijn stakeholders. DSM ontwikkelt innovatieve oplossingen voor voeding, bescherming en prestatieverbetering in wereldwijde markten zoals voeding en voedingssupplementen, persoonlijke verzorging, diervoeder, geneesmiddelen, medische materialen, auto’s, verf, elektrotechniek en elektronica, life protection, alternatieve energie en biogebaseerde materialen. DSM’s 24.500 werknemers realiseren een netto jaaromzet van circa €10 miljard. DSM is genoteerd aan NYSE Euronext. Meer informatie is te vinden op www.dsm.com en www.dsm.nl