This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

DSM kondigt veranderingen aan in management DSM Nederland

Sittard, NL, 31 jan 2019 10:00 CET

Koninklijke DSM, een wereldwijd wetenschappelijk bedrijf in Voeding, Gezondheid en Duurzaam Leven, kondigt vandaag aan dat Atzo Nicolaï, President DSM Nederland, heeft besloten om medio 2019 DSM te verlaten om zijn carriere buiten DSM voort te zetten. Atzo Nicolaï wordt opgevolgd door Edith Schippers, tot voor kort Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in Nederland. Edith Schippers begint bij DSM per 1 februari 2019.  
dsm-veranderingen-management-rte

Atzo Nicolaï kwam in 2011 in dienst bij DSM. Hij heeft bijgedragen aan DSM’s duurzaamheidsambities in Nederland en versterkte DSM’s innovatieve infrastructuur in Nederland, met name de R&D centra in Geleen en Delft. Ook droeg hij bij aan de ontwikkeling van de Brightlands Chemelot Campus en de Biotech Campus in Delft. Daarnaast bewerkstelligde hij de integratie naar één CAO voor medewerkers van DSM in Nederland. Atzo zal de eerste helft van dit jaar gebruiken voor overdragen van taken en verantwoordelijkheden en zal projecten afmaken en beschikbaar zijn voor volledige overdracht tot oktober.      

Edith Schippers rondde de studie politicologie af aan de Universiteit Leiden. Ze begon haar loopbaan als politiek adviseur voor de Tweede Kamerfractie van de VVD en specialiseerde zich in de gezondheidszorg waarna ze werkte voor de werkgeversorganisatie VNO-NCW met gezondheidszorg en arbeidsmarkt in haar portefeuille. Edith werd in 2003 gekozen tot lid van de Tweede Kamer en in 2010 benoemd tot Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In 2017 kondigde ze aan niet meer terug te keren in een nieuw kabinet.

Edith zal in haar rol als President DSM Nederland rapporteren aan Dimitri de Vreeze, lid van de Raad van Bestuur van Koninklijke DSM en voorzitter van de Raad van Commissarissen van DSM Nederland.

DSM – Bright Science. Brighter Living.™

Koninklijke DSM is een ‘purpose-led’ wereldwijd bedrijf dat vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en duurzaam leven. DSM stimuleert economische welvaart, milieuontwikkelingen en sociale vooruitgang om voor alle belanghebbenden duurzame waarde te creëren. DSM levert innovatieve bedrijfsoplossingen op het vlak van voeding voor mens en dier, persoonlijke verzorging en aromaproducten, medische apparatuur, groene producten en toepassingen, en nieuwe mobiliteit en connectiviteit. DSM en de hieraan gelieerde ondernemingen genereren een netto jaaromzet van ca. €10 miljard met ongeveer 23.000 werknemers. Het bedrijf is beursgenoteerd op Euronext Amsterdam. Meer informatie vindt u op www.dsm.com.