This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

Chemelot

Chemelot is veel meer dan alleen een industrieterrein. Het is een hechte gemeenschap van kleine en grote chemische bedrijven, die optimaal profiteert van gedeelde kennis. Knowhow en vaardigheden komen hier samen.
Sittard

Een maatschappelijk verantwoorde groeimotor voor economie en werkgelegenheid, in 2025 tot de wereldtop behorend op het gebied van chemie en nieuwe materialen.

DSM heeft als founding father van de Brightland Chemelot Campus, samen met de Universiteit Maastricht en de Provincie Limburg, aan de wieg gestaan van het huidige succesvolle ecosysteem in het zuiden van Limburg. Daarnaast is DSM eigenaar van het Chemelot terrein. Chemelot is verworden tot een magneet voor toptalent uit Nederland en daarbuiten met een duidelijke ambitie; de meest competitieve en duurzaamste site van West-Europa in 2025.

Het bedrijvencomplex bestaat uit het Chemelot Industrial Park en de Brightlands Chemelot Campus waar wetenschappers onderzoek verrichten. Op Chemelot zijn bijna honderdvijftig bedrijven en instellingen actief.

Meer informatie: www.chemelot.nl