This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

‘DSM en Kunst’ tentoongesteld op Nyenrode

Op Nyenrode Business Universiteit is nu een selectie van werk uit de DSM Art Collection te zien. De expositie loopt parallel met de viering van 150 jaar DSM Delft.

kunst-nyenrode-1-1

Op Nyenrode Business Universiteit is nu een selectie van werk uit de DSM Art Collection te zien. De expositie loopt parallel met de viering van 150 jaar DSM Delft. De tentoonstelling is georganiseerd door Art Fund Nyenrode, een initiatief van Nyenrode-alumni en DSM. Art Fund Nyenrode organiseert exposities van kunstcollecties van bedrijven die een relatie hebben met de business universiteit. Voor de dertiende editie is gekozen voor de DSM Art Collection en dat is niet toevallig. Conservator Catharien Romijn: “De voorloper van DSM Delft, de Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek (1896) was in 1946 een van de 39 Founding Fathers van Nyenrode. Deze expositie vindt plaats tegen de achtergrond van het 150-jarig jubileum van​ de locatie Delft.” DSM’s voormalige Chief Innovation Officer én Nyenrode-alumnus Rob van Leen, die afgelopen maand afscheid nam van DSM, opende de tentoonstelling op 20 juni. Te zien zijn werken van onder meer Ger Lataster, Jef Diederen, Helen Verhoeven, Aline Thomassen, Tanja Ritterbex, Rik Meijers, Shinkichi Tajiri, Viviane Sassen en Melanie Bonajo.

DSM en Nyenrode

DSM gebruikt kunst al 100 jaar om een positieve en inspirerende werkomgeving voor medewerkers te creëren. De ruim 1.100 kunstwerken dagen uit om creatief, innovatief en out-of-the-box te denken met als doel de wereld een beetje mooier te maken. Zo weerspiegelt de collectie al ruim een eeuw het ‘purpose-led’ denken van DSM. “Kunst is eveneens onlosmakelijk met Nyenrode verbonden”, legt Catharien Romijn uit. “De Joodse kunstverzamelaar en -handelaar Jacques Goudstikker toonde er zijn waardevolle kunstcollectie en stelde het kasteel open om kunst toegankelijker te maken voor het bredere publiek. Art Fund Nyenrode is opgezet om kunst terug te brengen op Nijenrode in de geest van Goudstikker.”

Rondleidingen en catalogus

De expositie loopt tot eind november. Omdat Nyenrode een ongestoorde leeromgeving wil waarborgen is het landgoed niet op ieder moment opengesteld. Op aanvraag en in overleg met het Vechtstreekmuseum zijn rondleidingen voor groepen van 20 personen mogelijk door de tuin van kasteel Nijenrode in combinatie met een bezoek aan de tentoonstelling(€ 8,25 p.p.;info@vechtstreekmuseum.nl). Er is een catalogus (€ 12,50) waarvan de opbrengst ten goede komt aan toekomstige activiteiten van Art Fund Nyenrode.

DSM en de kunst van de lange termijn

Tegen de achtergrond van de kunstcollectie van DSM en 150 jaar DSM Delft vindt op woensdag 25 september van 18.30 tot 20.00 een symposium plaats in de Wapenzaal van kasteel Nijenrode. Willemijn Brouwer, Lead Sustainability Engagement & Learning bij DSM vertelt wat het betekent om als bedrijf echt purpose-driven te zijn en hoe dat tot zijn recht komt bij DSM. Dat en veel meer komt aan bod in diverse inleidingen en paneldiscussies.