This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

Jack Reubsaet: ALIVE

jack-reubsaet-1-1

Waar kijk je eigenlijke elke dag naar, waar ben je mee bezig en hoe beïnvloedt dat je leven? Vragen die wij ons ook bij DSM dagelijks stellen. Vragen die ook het werk van  kunstenaar Jack Reubsaet oproepen in de nieuwe expositie bij DSM getiteld ALIVE.

Met stift, potlood en acryl verbeeldt Jack Reubsaet als geen ander de banaliteit van ons dagelijkse leven. Strip-en comicfiguren zijn het en citaten uit de kunstgeschiedenis, afgewisseld met  film- en tijdschrift fragmenten. Het resultaat is ALIVE: intens en vooral explosief en kleurrijk.

Reubsaet maakt ontwrichtende felle tekeningen in vaak fluoriserende kleuren maar ook grote installaties en recent schilderijen waarin hij de kijker voortdurend vragen stelt  over zijn eigen relatie tot met onze dagelijkse omgeving. De kunstenaar creëert een overvloedige stroom aan beelden waarin hij stoutmoedig en grof experimenteert met wat kunst wel of niet zou kunnen zijn. Als beschouwer blijft je vol verwarring zoeken en ontdekken. En je afvragen waar kijk ik eigenlijk naar?

Jack Reubsaet(Sittard,1976)  is opgeleid aan de Academie van Beeldende Kunsten in Maastricht. Hij won diverse kunstprijzen en is vertegenwoordigd in de collecties van het Bonnefantenmuseum, De Domijnen Sittard, Museum van Bommel van Dam, AZM en diverse particuliere collecties.

De tentoonstelling ALIVE is tot eind september 2019 te zien in DSM kantoor Sittard