This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

Onze activiteiten

De activiteiten zijn gebundeld in businessgroepen die zich richten op coherente product/marktcombinaties. Het management van de businessgroepen rapporteert direct aan de Managing Board.

Nutrition

Waardevolle groei

Het cluster Nutrition omvat DSM Food Specialties en DSM Nutritional Products. De activiteiten op gebied van voedingsingrediënten bedienen de voedingsindustrieën voor mens en dier, en de cosmetica- en farmaindustrie, en zijn gebaseerd op diepgaande kennis van markten en klantbehoeftes. Met klantgerichte formuleringsactiviteiten op meer dan 44 locaties en verkoopaanwezigheid in ruim 60 landen is dicht bij klanten zijn een belangrijke succesfactor. Technische expertise stoelt op applicatiekennis en innovatie waarbij marktbehoeftes worden vertaald in producten en diensten die nieuwe voordelen bieden. Binnen Nutrition wordt een breed scala aan technologieën ingezet, zoals biotechnologie (inclusief fermentatie), chemische procestechnologie en nanotechnologie. DSM is ‘s werelds grootste vitamineproducent en bekleedt leidende posities op de ingrediëntenmarkten voor voeding voor mens en dier, gezondheid en persoonlijke verzorging.

Pharma

Groeien door samenwerking 

Met de aankondiging op 11 maart 2014 dat DPx operationeel was, voltooide DSM zijn strategische doelstelling om door middel van samenwerkingen groei te realiseren voor zijn Pharma-cluster.

DSM’s belangen (respectievelijk 49% en 50%) in zowel DPx als DSM Sinochem Pharmaceuticals worden boekhoudkundig behandeld volgens de equity-methode conform internationale boekhoudkundige regels. Dit betekent dat sinds 1 januari 2014 het Pharma-cluster niet meer in DSM’s kern-EBITDA of kernactiviteiten is opgenomen.

Performance Materials

Groei via duurzame, innovatieve oplossingen

Het cluster Performance Materials bestaat uit DSM Dyneema, DSM Engineering Plastics en DSM Resins. Deze groepen zijn gespecialiseerd in de productie van technisch en kwalitatief hoogwaardige producten, ontwikkeld op basis van de behoeftes van veeleisende klanten. DSM staat te boek als voorloper in duurzame, innovatieve oplossingen. Onze hoogwaardige kunststoffen worden toegepast in vele eindmarkten: auto’s, vliegtuigen, de elektrische en elektronica-industrie, zeevaart, sport en vrije tijd, verf en coatings, en de bouwsector.

Polymer Intermediates

Versterking achterwaartse integratie met DSM Engineering Plastics

Het cluster Polymer Intermediates wordt gevormd door de businessgroep DSM Fibre Intermediates. De groep produceert Caprolactam en Acrylonitril, grondstoffen voor synthetische fibers en kunststoffen. Caprolactam is een cruciaal basismateriaal voor DSM Engineering Plastics voor de productie van polyamides. Op wereldschaal is DSM de grootste commerciële producent van Caprolactam en nummer drie op gebied van Acrylonitril. Daarnaast produceert de groep ammoniaksulfaat, sodium, cyclohexanoon en diaminobutaan.

Innovatie en duurzaamheid

DSM Advanced Surfaces, DSM Bio-based Products & Services en DSM Biomedical vervullen een voortrekkersrol in DSM’s voortgang in innovatie en duurzaamheid – twee belangrijke aanjagers van groei binnen onze strategie DSM in motion: driving focused growth.