This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

DSM Food Specialties

DSM Food Specialties is een leidend producent van voedingsenzymen, culturen, smaakingrediënten en andere producten voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. DSM’s innovatieve ingrediënten dragen stevig bij aan het succes van wereldmerken in zuivel, brood, fruitsap, bier en wijn.

Voedingsingrediënten vertegenwoordigen gemiddeld maar 2 procent van de waarde van het eindproduct. Toch voegen deze ingrediënten aanzienlijke waarde toe als het gaat om smaak, structuur en andere functionele aspecten. Onderscheid op dit niveau, bijvoorbeeld door middel van enzymen en vitaminen, heeft een direct effect op de differentiatie van het eindproduct.

DSM is de wereldwijde marktleider in bio-ingrediënten voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. De onderneming heeft een leidende positie (nummer 1 of 2) in de betreffende segmenten. De groeistrategie is gericht op optimale benutting van de mogelijkheden van onze huidige activiteiten door middel van autonome groei op basis van radicale innovatie, overnames en uitbreiding van onze aanwezigheid in landen en regio’s met een hoge economische groei.

DSM blijft zich concentreren op bio-ingrediënten: producten die zijn gebaseerd op fermentatieprocessen, zoals gistextracten, culturen en voedingsenzymen. De onderneming beschikt over de vereiste expertise op het gebied van enzym- en fermentatietechnologie om een leidende positie op deze markt in te nemen. Enzymen maken voor de producent efficiënte en duurzame productieprocessen mogelijk door specifieke reacties tijdens de productie te versnellen. Ook zorgen ze voor minder verbruik van grondstoffen, minder afval, een lagere uitstoot en een lager energieverbruik. Rapidase® Smart voor fruitsapproducenten, Panamore voor bakkers en Brewers Clarex® voor de brouwindustrie zijn enkele voorbeelden van succesvolle DSM-innovaties op het gebied van enzymen.