This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

DSM Nutritional Products

DSM Nutritional Products bestaat uit drie onderdelen: Animal Nutrition & Health, Human Nutrition & Health en Personal Care.
Belangrijkste winstmotoren Belangrijkste succesfactoren
Wereldwijd marktleiderschap: schaalvoordelen, kosten, differentiatie, innovatie en kwaliteit Wereldwijd verkoop-, marketing- en distributienetwerk, inclusief wereldwijd en regionaal accountmanagement
Overtuigende waardepropositie voor de klant: Quality for Lifeā„¢-zegel Innovatie (producten, concepten en processen)
Lange traditie van innovatie op voedingsgebied Volledig productaanbod en centrale rol binnen de waardeketen
Kwaliteit boven volume Hoge mate van differentiatie

Human Nutrition & Health richt zich in hoofdzaak op nutritionele ingrediënten voor de voedingsmarkten. Animal Nutrition & Health legt zich toe op voedingsingrediënten voor dieren. Personal Care houdt zich bezig met ingrediënten voor producten voor de verzorging van huid en haar. DSM is 's werelds enige producent die een compleet scala aan vitamines en carotenoïden in geschikte vorm voor gebruik door mens en dier kan bieden. De recente overname van het Amerikaanse Martek voor circa € 790 miljoen betekent een nieuw groeiplatform voor Human Nutrition & Health, gericht op gezonde en natuurlijke voedingsingrediënten voor kinderen, en met andere producten, zoals meervoudig onverzadigde vetzuren (Omega-3 en Omega-6).

DSM heeft een leidende positie verworven binnen de drie hoofdsegmenten van de ingrediëntenmarkt: voedingsmiddelen, diervoeders en persoonlijke verzorging. De onderneming is tevens 's wereld grootste producent van vitaminen. DSM opereert vanuit een solide basis als wereldwijd marktleider in ingrediënten met toegevoegde waarde. Deze worden aangeboden via een wereldwijd netwerk met een heel groot bereik.

DSM is als enige aanbieder ter wereld betrokken bij de drie hoofdstadia van de waardeketen: de productie van zuivere actieve ingrediënten, de verwerking van deze ingrediënten in complexe combinaties met andere stoffen en de levering van premixes op maat. Als enige volledig geïntegreerde speler kan DSM zich binnen de gehele keten differentiëren. Tot de kerncompetenties van DSM behoort het beheer van de complexe relaties tussen actieve ingrediënten, combinaties en premixes, die van groot belang zijn voor innovatie, logistiek en waardecreatie.