This site uses cookies to store information on your computer. Learn more x

DSM in Nederland

Arbeidsvoorwaarden

DSM biedt zijn medewerkers interessant werk, een inspirerend werkklimaat, uitstekende opleidings- en carrièremogelijkheden en natuurlijk ook goede arbeidsvoorwaarden.

Basissalaris

DSM biedt medewerkers een goed basissalaris. De hoogte daarvan hangt in eerste instantie af van de zwaarte van de functie. Naast de normale collectieve salarisverhogingen wordt je salarisverhoging vooral bepaald door je eigen prestaties. Daar wordt in een zorgvuldig proces naar gekeken. Regelmatig spreekt jouw manager met jou over de voortgang, en aan het einde van het jaar wordt je beloning hierop afgestemd. Zijn jouw prestaties bovengemiddeld, dan word je ook bovengemiddeld beloond.

Variabel salaris

Je basissalaris staat in verhouding tot jouw prestaties over de lange termijn. Voor bijzondere prestaties op kortere termijn kennen de meeste DSM-onderdelen ook verschillende vormen van variabele beloning. Zo zijn er bonusregelingen die gekoppeld zijn aan de winst van DSM of van jouw bedrijfsonderdeel. Ook zijn er bonusregelingen gekoppeld aan bepaalde doelstellingen; je kunt bijvoorbeeld individuele doelen met jouw manager afspreken. Welke regeling op jou van toepassing is hangt af van het bedrijfsonderdeel waar je werkt.

Werken in Ploegendienst

Voor een aantal functies geldt dat ze in ploegendienst worden uitgeoefend, bijvoorbeeld de procesoperator. Voor deze functies is het meest voorkomende rooster de volcontinudienst (ochtend, middag, nacht) met een gemiddelde werktijd per week van 33,6 uur. Bij de vormgeving van de roosters is zoveel mogelijk rekening gehouden met de belastbaarheid en het bioritme van de mensen. Toch is de volcontinudienst een ongemak, DSM betaald hiervoor maandelijks een ploegentoeslag. Per lokatie kan de ploegentoeslag verschillen maar in bijna alle gevallen is de deze hoger dan bij andere bedrijven. Daarnaast telt de ploegentoeslag mee in de opbouw van jouw pensioen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

DSM heeft een royaal pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. De meeste regelingen - verlof, toeslagen en dergelijke - zijn bovengemiddeld. Daarnaast is er in veel gevallen ook de mogelijkheid om arbeidsvoorwaarden ‘á la carte’ op te stellen op basis van jouw persoonlijke voorkeur. Het kopen of verkopen van verlofdagen is daar een voorbeeld van.

Opleiding en ontwikkeling

Wij vinden het erg belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen en dat jouw inzetbaarheid op niveau blijft. DSM biedt een werkomgeving waarin je volop mogelijkheden krijgt om je verder te ontwikkelen, vakmatig én wat jouw persoonlijke groei betreft. Ook investeren wij in de vergoeding van opleidingen en studiedagen.

Balans werk-privé

Medewerkers moeten de mogelijkheid hebben om de balans tussen werk en privé te bewaken. Boven op de basisvakantiedagen krijg je aanvullend extra vrije tijd. Hoeveel dat precies is, hangt af van het bedrijfsonderdeel waar je werkt.

Pensioen

De pensioenregeling bij DSM is uitstekend. DSM heeft een zeer complete middelloonregeling die ook mogelijkheden biedt voor flexibiliteit en bijsparen. De premie voor de werknemer is gunstig.