DSM Art Collection

Kunst is erg belangrijk voor onze kwaliteit van leven en daarom wil DSM kunst en cultuur op verschillende manier steunen; bijvoorbeeld door de DSM Art Collection.

Belachelijk, dwaas en aanstootgevend.. of gedurfd, vrolijk en vol humor?

Precies wat we willen! Kunst die de tongen losmaakt, de boel opschudt en die zorgt voor discussie en vooral dialoog. Zo dagen we onze medewerkers uit om creatief, innovatief en buiten de bestaande kaders te denken. Maar belangrijker nog is dat we met de DSM Art Collection, net zoals in al onze bedrijfsactiviteiten, duurzaamheid in het middelpunt plaatsen.

Behoud ons cultureel erfgoed.. voor deze en komende generaties

De Art Collection is een van de oudste bedrijfscollecties in Nederland en bestaat zowel uit historische kunstwerken die raken aan het erfgoed en de wortels van de onderneming, als uit hedendaagse kunstwerken, waarbij het accent ligt op innovatie, duurzaamheid en kwaliteit van leven - thema’s die rechtstreeks verband houden met de dagelijkse activiteiten en bedrijfsfilosofie van DSM. 

Tentoonstellingen

Op het kantoor van DSM in Heerlen worden regelmatig werken van eigentijdse kunstenaars gepresenteerd. Vaak koopt onze kunstcommissie een aantal van deze werken, waarna ze onderdeel worden van de DSM Art Collection.

Lees meer

 • Collection

  Collection

  De DSM Art Collection bestaat op dit moment uit meer dan 750 kunstwerken van circa 400 kunstenaars. Hier een kleine selectie van de kerncollectie die we in de loop van de komende maanden zullen aanvullen

 • Historie

  Historie

  Onze collectie is een van de oudste bedrijfscollecties in Nederland en bestaat sinds 1927.

 • DSM Nederland

  DSM Nederland

  DSM Nederland B.V. is de regio-organisatie en dochter van Koninklijke DSM N.V., met een aantal ondersteunende taken voor de bedrijfsactiviteiten van DSM in Nederland.