DSM in Nederland

Koninklijke DSM N.V. is een wereldwijd, ‘purpose-led’ bedrijf in Gezondheid, Voeding en Bioscience dat vanuit wetenschappelijke basis de gezondheid van mens, dier en planeet verbetert. Duurzaamheid is voor ons een verantwoordelijkheid, een kernwaarde en staat centraal in alles wat we doen. Met onze producten en innovatieve oplossingen willen we het leven van mensen verbeteren. We richten ons hierbij op een goede gezondheid en gezonde, goed smakende en duurzaam geproduceerde voeding voor iedereen. Denk hierbij aan vitamines, mineralen, eiwitten, gezonde vetzuren, enzymen en andere gezonde ingrediënten die je terugvindt in voedselproducten voor mens en dier.

Bij DSM in Nederland werken ca. 3000 mensen op productielocaties, kantoren en laboratoria (2021). Ook het hoofdkantoor van DSM staat in Nederland. Wereldwijd telt DSM zo’n 23.000 medewerkers. DSM werd in 1902 opgericht en heeft een beursnotering op Euronext Amsterdam. De netto jaaromzet is ca. € 10 miljard.

Transformatie van voedselsystemen. Hoog tijd om een tandje bij te zetten.

De manier waarop we op dit moment ons voedsel produceren en consumeren is niet duurzaam, Dat heeft invloed op onze gezondheid en de gezondheid van onze planeet. In 2020 had een op de drie mensen in de wereld geen toegang tot voldoende voedsel. Zo’n 2 miljard mensen hebben een vitamine- of mineralentekort. Tegelijkertijd verspillen we een derde van ons voedsel en zorgt de productie en consumptie van voedsel voor meer dan een kwart van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen.

DSM heeft zich gecommitteerd om daar wat aan te doen. We willen toewerken naar een wereld waarin iedereen toegang heeft tot voldoende gezonde voeding, zonder de druk op de planeet te vergroten en met goede leefomstandigheden voor de mensen die het voedsel produceren. Meer informatie over DSM’s commitments voor duurzamere voedselsystemen vind je op de DSM Company website

Het laatste nieuws

 • Productiecapaciteit mondmaskers en meltblown op eigen bodem

  Productiecapaciteit mondmaskers en meltblown op eigen bodem

  Op 2 december 2021, verscheen een artikel in de Volkskrant over de door DSM en VDL opgezette productie van medische mondkapjes en het kritische filtermateriaal meltblown polypropyleen. We hechten aan transparantie en delen graag onze beweegredenen voor het opstarten van deze productiecapaciteit op eigen bodem.

  02 Dec 2021

 • DSM neemt initiatief tot Food Boost Challenge in Limburg

  DSM neemt initiatief tot Food Boost Challenge in Limburg

  DSM start samen met Limburgse onderwijsinstellingen, GGD Zuid Limburg, Brightlands Campus Greenport Venlo en andere partijen een vervolg op de Food Boost Challenge om gezonde voeding en een gebalanceerde leefstijl aantrekkelijker en interessanter te maken voor jongeren.

  14 Sep 2021

 • DSM versnelt strategie en richt zich volledig op Gezondheid, Voeding en Bioscience

  DSM versnelt strategie en richt zich volledig op Gezondheid, Voeding en Bioscience

  Koninklijke DSM, een wereldwijd purpose-led, wetenschappelijk bedrijf, kondigt aan dat het zich volledig gaat richten op het adresseren van de maatschappelijke en milieu-uitdagingen van voedselproductie en consumptie wereldwijd. Daarom vereenvoudigt DSM zijn bedrijfsstructuur en reorganiseert het zijn Gezondheid, Voeding en Bioscience-activiteiten in drie businessgroepen, elk met concrete bijdragen aan de gezondheid van mensen en de gezondheid van de planeet, alsook aan de groeiplannen van DSM. Tegelijkertijd bevestigt DSM dat het is begonnen met het bestuderen van strategische opties voor de bedrijfsonderdelen in de materialentak, waaronder mogelijk een nieuwe eigenaar.

  14 Sep 2021

Lees meer

 • Over ons

  Over ons

  Nederland is DSM’s bakermat, waar de onderneming in 1902 werd opgericht.

 • DSM Art Collection

  DSM Art Collection

  De DSM Art Collection is een van de oudste bedrijfscollecties in Nederland en bestaat zowel uit historische als uit hedendaagse kunstwerken.