DSM in Nederland

Koninklijke DSM N.V. is een wereldwijd, ‘purpose-led’ bedrijf dat vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en duurzaam leven. Duurzaamheid is voor ons een verantwoordelijkheid, kernwaarde en staat centraal in alles wat we doen.  Met onze producten en innovatieve oplossingen willen we het leven van mensen mooier maken en richten we ons op de grote uitdagingen zoals klimaatverandering, gezonde voeding voor iedereen en het maken van duurzame materialen die beter zijn voor het milieu.

DSM maakt gezonde ingrediënten en duurzame (bio) grondstoffen voor producten en voorwerpen die je dagelijks gebruikt. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten gezondere, duurzamere voeding kunnen aanbieden aan consumenten. Denk aan  vitamines, mineralen, eiwitten, enzymen en andere ingrediënten die voeding voor mens en dier smaakvoller en gezonder maken. Gezondheid door voeding is gezond voor de mens en gezond voor de planeet. Dat is geen wenselijk privilege, het is een essentiële basis voor iedereen. DSM maakt ook duurzame, hoogwaardige kunststoffen die gebruikt worden in de automobielindustrie, in windmolens en in beschermende kleding.

In Nederland heeft DSM tientallen productielocaties, kantoren en laboratoria voor onderzoek en ontwikkeling. Er werken 3827 mensen (2019). Ook het hoofdkantoor van DSM staat in Nederland. Wereldwijd telt DSM zo’n 23.000 medewerkers. DSM werd in 1902 opgericht is genoteerd op Euronext Amsterdam. De netto jaaromzet is ca. € 10 miljard.

Meer weten hoe we bijdragen aan een beter leven? Lees onze verhalen.

Het laatste nieuws

 • DSM neemt initiatief tot Food Boost Challenge in Limburg

  DSM neemt initiatief tot Food Boost Challenge in Limburg

  DSM start samen met Limburgse onderwijsinstellingen, GGD Zuid Limburg, Brightlands Campus Greenport Venlo en andere partijen een vervolg op de Food Boost Challenge om gezonde voeding en een gebalanceerde leefstijl aantrekkelijker en interessanter te maken voor jongeren.

  14 Sep 2021

 • DSM versnelt strategie en richt zich volledig op Gezondheid, Voeding en Bioscience

  DSM versnelt strategie en richt zich volledig op Gezondheid, Voeding en Bioscience

  Koninklijke DSM, een wereldwijd purpose-led, wetenschappelijk bedrijf, kondigt aan dat het zich volledig gaat richten op het adresseren van de maatschappelijke en milieu-uitdagingen van voedselproductie en consumptie wereldwijd. Daarom vereenvoudigt DSM zijn bedrijfsstructuur en reorganiseert het zijn Gezondheid, Voeding en Bioscience-activiteiten in drie businessgroepen, elk met concrete bijdragen aan de gezondheid van mensen en de gezondheid van de planeet, alsook aan de groeiplannen van DSM. Tegelijkertijd bevestigt DSM dat het is begonnen met het bestuderen van strategische opties voor de bedrijfsonderdelen in de materialentak, waaronder mogelijk een nieuwe eigenaar.

  14 Sep 2021

 • Statement subsidies DSM hoofdkantoor

  Statement subsidies DSM hoofdkantoor

  In de berichtgeving van de afgelopen dagen over het voorgenomen besluit van DSM om een nieuw, duurzaam hoofdkantoor te bouwen in Maastricht is sprake van een aantal misverstanden. DSM hecht aan transparantie en daarom zetten we de feiten nog een keer op een rij.

  25 Jul 2021

Lees meer

 • Over ons

  Over ons

  Nederland is DSM’s bakermat, waar de onderneming in 1902 werd opgericht.

 • DSM Art Collection

  DSM Art Collection

  De DSM Art Collection is een van de oudste bedrijfscollecties in Nederland en bestaat zowel uit historische als uit hedendaagse kunstwerken.