dsm-firmenich, vernieuwers in voeding, gezondheid en beauty

Als vernieuwers in voeding, gezondheid en beauty, ontwikkelt, produceert en combineert dsm-firmenich vitale voedingsstoffen, smaken en geuren om de groeiende wereldbevolking te laten floreren.

Met ons uitgebreide aanbod aan oplossingen, op basis van natuurlijke en hernieuwbare ingrediënten en onze gerenommeerde wetenschappelijke en technologische capaciteiten, werken wij aan wat we collectief nodig hebben, wat consumenten willen en wat duurzaam is voor de aarde.

De hele dag door komen mensen met ons in aanraking: Vanaf ’s ochtends wanneer u gepersonaliseerde supplementen met vitaminen, omega's en probiotica neemt om uw gezondheid in elke levensfase te ondersteunen, tijdens de lunch als u een lekker smakende hamburger gemaakt met plantaardige eiwitten eet, of een verkwikkend drankje halverwege de middag met melk van gezonde koeien die minder methaan uitstoten, tot delicate geuren die positieve emoties oproepen en je op ieder moment van de dag een goed gevoel geven.

dsm-firmenich is een Zwitsers-Nederlands bedrijf, beursgenoteerd op Euronext Amsterdam, met activiteiten in bijna 60 landen en meer dan €12 miljard omzet. Met een divers, wereldwijd team van bijna 30,000 werknemers, brengen wij vooruitgang tot leven, elke dag, overal en voor miljarden mensen.

Facts & figures dsm-firmenich in Nederland

 • Het bedrijf heeft een duaal hoofdkantoor, met een vestiging in Heerlen* (NL) en in Kaiseraugst (CH)
 • Staat genoteerd op Euronext Amsterdam
 • Het nieuwe wereldwijde hoofdkantoor van een van de vier business units, Taste, Texture & Health, komt in Delft. Deze nieuwe business unit zal verdubbelen in omvang naar ~€3 miljard
 • Investeert jaarlijks €700 miljoen in R&D om voedsel gezond en lekker te maken voor mens en dier
 • Is een belangrijke steunpilaar voor Nederlandse innovatiekracht, dankzij het sterke R&D-netwerk, en de aanjagende rol van belangrijke kennisecosystemen in Nederland, zoals de Biotech Campus Delft en door participatie in Foodvalley Wageningen.
 • dsm-firmenich versnelt de groei van de Biotech Campus Delft en investeert de komende jaren honderden miljoenen om de ontwikkeling van het ecosysteem naar wereldwijde koploper in biowetenschappen te versnellen.
 • In Nederland werken bij dsm-firmenich ca. 2000 mensen in R&D, op productielocaties en kantoren in Heerlen, Delft, Geleen, Venlo, Leeuwarden, Amsterdam, Stroe en Wageningen.
 • Het bedrijf heeft ~30,000 medewerkers in bijna 60 landen en meer dan €12 miljard omzet 
 • Een wereldwijd netwerk met ongeveer 340 locaties, inclusief 15 R&D locaties, nog eens 40 creatiecentra, 75 applicatielabs en ruim 150 ultramoderne premix locaties en fabrieken over de hele wereld.
 • Een innovatieteamteam van 2.000 top wetenschappers en onderzoekers en een portefeuille van meer dan 16.000 patenten

*Maastricht vanaf 2024.

Het laatste nieuws

 • dsm-firmenich draagt DSM Pension Services over aan Pensioenfonds DSM Nederland

  dsm-firmenich draagt DSM Pension Services over aan Pensioenfonds DSM Nederland

  13 Jul 2023

  dsm-firmenich, vernieuwers in voeding, gezondheid en beauty, maakt bekend dat het overeenstemming heeft bereikt over de overdracht van zijn Nederlandse pensioenuitvoeringsorganisatie (DSM Pension Services of DPS) inclusief alle ~70 medewerkers aan Stichting Pensioenfonds DSM Nederland (PDN), de onafhankelijke beheerder van het pensioenfonds van 16 ondernemingen.

 • DSM en a.s.r. versnellen groei van wereldwijde koploper in biowetenschappen in Delft

  DSM en a.s.r. versnellen groei van wereldwijde koploper in biowetenschappen in Delft

  06 Apr 2023

  DSM en ASR Dutch Science Park Fund slaan de handen ineen om de Biotech Campus Delft (BCD) verder te ontwikkelen tot wereldwijde koploper in biowetenschappen. Zij gaan een langlopende samenwerking aan om het ecosysteem in Delft te laten groeien tot een unieke, wereldwijd toonaangevende campus voor biowetenschappen die de Nederlandse kennissector, duurzame voedselinnovaties en de bio-based economie aanjaagt.

Lees meer