DSM in Nederland

Koninklijke DSM N.V. is een wereldwijd, ‘purpose-led’ bedrijf dat vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en duurzaam leven. Duurzaamheid is voor ons een verantwoordelijkheid, kernwaarde en staat centraal in alles wat we doen.  Met onze producten en innovatieve oplossingen willen we het leven van mensen mooier maken en richten we ons op de grote uitdagingen zoals klimaatverandering, gezonde voeding voor iedereen en het maken van duurzame materialen die beter zijn voor het milieu.

DSM maakt gezonde ingrediënten en duurzame (bio) grondstoffen voor producten en voorwerpen die je dagelijks gebruikt. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten gezondere, duurzamere voeding kunnen aanbieden aan consumenten. Denk aan  vitamines, mineralen, eiwitten, enzymen en andere ingrediënten die voeding voor mens en dier smaakvoller en gezonder maken. Gezondheid door voeding is gezond voor de mens en gezond voor de planeet. Dat is geen wenselijk privilege, het is een essentiële basis voor iedereen. DSM maakt ook duurzame, hoogwaardige kunststoffen die gebruikt worden in de automobielindustrie, in windmolens en in beschermende kleding.

In Nederland heeft DSM tientallen productielocaties, kantoren en laboratoria voor onderzoek en ontwikkeling. Er werken 3827 mensen (2019). Ook het hoofdkantoor van DSM staat in Nederland. Wereldwijd telt DSM zo’n 23.000 medewerkers. DSM werd in 1902 opgericht is genoteerd op Euronext Amsterdam. De netto jaaromzet is ca. € 10 miljard.

Meer weten hoe we bijdragen aan een beter leven? Lees onze verhalen.

Het laatste nieuws

Lees meer

  • Over ons

    Nederland is DSM’s bakermat, waar de onderneming in 1902 werd opgericht.

  • DSM Art Collection

    De DSM Art Collection is een van de oudste bedrijfscollecties in Nederland en bestaat zowel uit historische als uit hedendaagse kunstwerken.

Deze site gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Lees meer