DSM in Nederland

Koninklijke DSM N.V. is een wereldwijd, ‘purpose-led’ bedrijf dat vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en duurzaam leven. Duurzaamheid is voor ons een verantwoordelijkheid, kernwaarde en staat centraal in alles wat we doen.  Met onze producten en innovatieve oplossingen willen we het leven van mensen mooier maken en richten we ons op de grote uitdagingen zoals klimaatverandering, gezonde voeding voor iedereen en het maken van duurzame materialen die beter zijn voor het milieu.

DSM maakt gezonde ingrediënten en duurzame (bio) grondstoffen voor producten en voorwerpen die je dagelijks gebruikt. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten gezondere, duurzamere voeding kunnen aanbieden aan consumenten. Denk aan  vitamines, mineralen, eiwitten, enzymen en andere ingrediënten die voeding voor mens en dier smaakvoller en gezonder maken. Gezondheid door voeding is gezond voor de mens en gezond voor de planeet. Dat is geen wenselijk privilege, het is een essentiële basis voor iedereen. DSM maakt ook duurzame, hoogwaardige kunststoffen die gebruikt worden in de automobielindustrie, in windmolens en in beschermende kleding.

In Nederland heeft DSM tientallen productielocaties, kantoren en laboratoria voor onderzoek en ontwikkeling. Er werken 3827 mensen (2019). Ook het hoofdkantoor van DSM staat in Nederland. Wereldwijd telt DSM zo’n 23.000 medewerkers. DSM werd in 1902 opgericht is genoteerd op Euronext Amsterdam. De netto jaaromzet is ca. € 10 miljard.

Meer weten hoe we bijdragen aan een beter leven? Lees onze verhalen.

Het laatste nieuws

 • Statement subsidies DSM hoofdkantoor

  In de berichtgeving van de afgelopen dagen over het voorgenomen besluit van DSM om een nieuw, duurzaam hoofdkantoor te bouwen in Maastricht is sprake van een aantal misverstanden. DSM hecht aan transparantie en daarom zetten we de feiten nog een keer op een rij.

  25 Jul 2021

 • DSM’s wereldwijde hoofdkantoor verhuist naar Maastricht

  Koninklijke DSM, een wereldwijd purpose-led bedrijf dat vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en duurzaam leven is voornemens een nieuw, duurzaam, modern en inspirerend hoofdkantoor te bouwen in Maastricht.

  15 Jul 2021

 • Reward the farmer for sustainability

  A lightweight, autonomous, agricultural robot of the Farm of the Future in Lelystad, the Netherlands, carries out tasks such as weeding, seeding, harrowing and spraying in the most efficient and precise manner, all while limiting soil compaction and structural damage. It demonstrates just how far farming technology has advanced in recent years, helping to create a more sustainable and efficient way of farming.

  10 Jun 2021

 • De rol van voeding bij optimalisatie van de immuun- en vaccinrespons

  Goede voeding speelt een cruciale rol bij een optimale immuun- en vaccinrespons en een goede gezondheid van de wereldbevolking. Uit onderzoek blijkt dat voldoende aanvulling met micronutriënten een groot effect kan hebben bij de optimalisatie van de immuniteit en wereldwijde vaccinatieprogramma's in de strijd tegen COVID-19 kan ondersteunen.

  21 May 2021

Lees meer

 • Over ons

  Nederland is DSM’s bakermat, waar de onderneming in 1902 werd opgericht.

 • DSM Art Collection

  De DSM Art Collection is een van de oudste bedrijfscollecties in Nederland en bestaat zowel uit historische als uit hedendaagse kunstwerken.

Deze site gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Lees meer