DSM in Nederland

Koninklijke DSM N.V. is een wereldwijd, ‘purpose-led’ bedrijf in Gezondheid, Voeding en Bioscience dat vanuit wetenschappelijke basis de gezondheid van mens, dier en planeet verbetert. Duurzaamheid is voor ons een verantwoordelijkheid, een kernwaarde en staat centraal in alles wat we doen. Met onze producten en innovatieve oplossingen willen we het leven van mensen verbeteren. We richten ons hierbij op een goede gezondheid en gezonde, goed smakende en duurzaam geproduceerde voeding voor iedereen. Denk hierbij aan vitamines, mineralen, eiwitten, gezonde vetzuren, enzymen en andere gezonde ingrediënten die je terugvindt in voedselproducten voor mens en dier.

Bij DSM in Nederland werken ca. 3000 mensen op productielocaties, kantoren en laboratoria (2021). Ook het hoofdkantoor van DSM staat in Nederland. Wereldwijd telt DSM zo’n 23.000 medewerkers. DSM werd in 1902 opgericht en heeft een beursnotering op Euronext Amsterdam. De netto jaaromzet is ca. € 10 miljard.

Transformatie van voedselsystemen. Hoog tijd om een tandje bij te zetten.

De manier waarop we op dit moment ons voedsel produceren en consumeren is niet duurzaam, Dat heeft invloed op onze gezondheid en de gezondheid van onze planeet. In 2020 had een op de drie mensen in de wereld geen toegang tot voldoende voedsel. Zo’n 2 miljard mensen hebben een vitamine- of mineralentekort. Tegelijkertijd verspillen we een derde van ons voedsel en zorgt de productie en consumptie van voedsel voor meer dan een kwart van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen.

DSM heeft zich gecommitteerd om daar wat aan te doen. We willen toewerken naar een wereld waarin iedereen toegang heeft tot voldoende gezonde voeding, zonder de druk op de planeet te vergroten en met goede leefomstandigheden voor de mensen die het voedsel produceren. Meer informatie over DSM’s commitments voor duurzamere voedselsystemen vind je op de DSM Company website

Het laatste nieuws

 • DSM markeert start bouw van het nieuwe hoofdkantoor in Maastricht

  DSM markeert start bouw van het nieuwe hoofdkantoor in Maastricht

  Koninklijke DSM markeert vandaag de start van de bouw van het nieuwe hoofdkantoor in Maastricht waarin duurzaamheid en welzijn centraal staan. Co-CEO DSM Dimitri de Vreeze en burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn - te Strake, legden vandaag de eerste steen van het nieuwe kantoor tijdens een feestelijke bijeenkomst in aanwezigheid van onder meer DSM-medewerkers buurtbewoners, projectontwikkelaars 3W real estate en EDGE en bouwconcern BAM.

  29 Sep 2022

 • Meer dan een eeuw succesvol transformeren

  Meer dan een eeuw succesvol transformeren

  DSM is trots op haar Nederlandse wortels. Gedurende meer dan een eeuw zijn we getransformeerd van mijnbedrijf naar bulkchemie, fijnchemie, voeding en hoogwaardige materialen en in de laatste 20 jaar naar een bedrijf met een volledige focus op gezondheid, voeding en biowetenschappen.

  03 Jun 2022

 • DSM en Klimaatacties

  DSM en Klimaatacties

  DSM is op schema met het fors verminderen van CO2 uitstoot om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C. DSM is een van de eerste Europese bedrijven met wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen.

  13 Apr 2022

 • FrieslandCampina en DSM zetten grote stap in terugdringen broeikasgasuitstoot van melkvee

  FrieslandCampina en DSM zetten grote stap in terugdringen broeikasgasuitstoot van melkvee

  FrieslandCampina start als eerste in Europa een grootschalige pilot om op het boerenerf praktijkervaring op te doen met Bovaer®, het innovatieve voeradditief van DSM dat de methaanuitstoot van koeien met gemiddeld 30 procent verlaagt. De EU keurde het middel in februari 2022 goed voor gebruik, waarop de partijen meteen besloten tot deze pilot. De Nederlandse voerleverancier Agrifirm zal het voeradditief aan de deelnemende boeren leveren. Met innovaties als deze bouwen melkveehouders voort op de duurzaamheidsverbeteringen door de jaren heen en dragen ze bij aan een duurzaam voedselsysteem.

  24 Mar 2022

Lees meer

 • Over ons

  Over ons

  Nederland is DSM’s bakermat, waar de onderneming in 1902 werd opgericht.

 • DSM Art Collection

  DSM Art Collection

  De DSM Art Collection is een van de oudste bedrijfscollecties in Nederland en bestaat zowel uit historische als uit hedendaagse kunstwerken.