Persbericht

DSM benoemt Inge Brakman in de Raad van Commissarissen DSM Nederland B.V.

Sittard, NL, 01 okt 2012 08:15 CEST

Koninklijke DSM N.V. heeft per vandaag mr. Inge Brakman benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van DSM Nederland B.V. Inge Brakman volgt Margo Vliegenthart op, die vanwege gezondheidsredenen eveneens per vandaag de Raad van Commissarissen verlaten heeft. Inge Brakman (1961, Nederlandse) vervult verschillende functies, waaronder voorzitter van de Raad van Toezicht van Staatsbosheer en voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis. Voorheen was zij ondermeer voorzitter en lid van het Commissariaat voor de Media.

De Centrale Ondernemingsraad heeft een positief advies gegeven over de benoeming. De andere twee leden van de Raad van Commissarissen van DSM Nederland BV zijn Feike Sijbesma (voorzitter) en Jan Zuidam.

Wij zijn bijzonder verheugd dat we Inge Brakman mogen verwelkomen als lid van de Raad van Commissarissen”, zei Feike Sijbesma, voorzitter van de Raad van Commissarissen van DSM Nederland B.V. en voorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke DSM N.V., “Met haar uitgebreide ervaring in toezichthoudende en bestuurlijke posities, maar zeker ook vanwege haar kennis van en affiniteit met duurzaamheid, is zij een uitstekende aanvulling. Tevens dank ik Margot Vliegenthart voor haar enorme bijdrage aan DSM over een aantal jaren”.

DSM Nederland BV is de regio-organisatie van DSM in Nederland en 100% dochter van Koninklijke DSM N.V.

Zij is de houdstermaatschappij van de Nederlandse DSM-dochtermaatschappijen die actief zijn in Nederland. DSM Nederland vervult een aantal ondersteunende taken voor de bedrijfsactiviteiten van DSM in Nederland en richt zich op de vertegenwoordiging van DSM in Nederland naar diverse externe stakeholders en belanghebbenden. Tot het takenpakket behoren: sociaal-economisch beleid en arbeidsverhoudingen, overleg met de sociale partners (inclusief CAO-onderhandelingen), public affairs en communicatie, vertegenwoordiging in externe overlegorganen, arbeidsmarkt- en onderwijs, integraal gezondheidsmanagement en ontwikkelingen op de diverse locaties in Nederland. De directeur van DSM Nederland fungeert als bestuurder van de Centrale Ondernemingsraad - volgens de Wet op de Ondernemingsraden. DSM Nederland is de werkgever van ca. 6000 medewerkers van DSM in Nederland.

Voor meer informatie

Media Relaties

+31 45 578 2421