Goed beschermd voor jouw gezondheid

Goed beschermd voor jouw gezondheid

Van chirurgen en verpleegkundigen tot fysiotherapeuten en tandartsen: dag in, dag uit zijn er mensen aan het werk voor onze gezondheid. Daarom is het belangrijk dat wij hen goed beschermen tegen bacteriële en virale infecties die ze tijdens het werk kunnen oplopen. Bij DSM ontwikkelen we innovatieve materialen en producten die deze bescherming bieden. Arnitel® VT voor medische jassen, bijvoorbeeld. En medische gezichtsmaskers met het filtermateriaal meltblown polypropyleen, volledig op eigen bodem gemaakt.

Arnitel® VT voor medische jassen die 100% beschermen én comfortabel zitten
Onze materiaalwetenschappers ontwikkelen al meer dan 20 jaar innovatieve materialen voor medische toepassingen. Arnitel® VT is daar een mooi voorbeeld van. In medische jassen vormt dit thermoplastisch elastomeer een monolithisch membraan dat zorgt voor optimale  bescherming tegen bacteriële en virale infecties. Doordat het materiaal goed ademt, blijven de jassen comfortabel bij lange diensten en operaties. Daarnaast is het materiaal ook nog eens volledig recyclebaar.

Meer weten over Arnitel® VT voor medische toepassingen? Lees verder op de website van DSM Engineering Materials (in het Engels). 

Locaal geproduceerd filtermateriaal voor medische gezichtsmaskers
Door COVID-19 weten we hoe belangrijk het is voor landen om te kunnen voorzien in de eigen behoeften aan persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals FFP2-kwaliteit gezichtsmaskers. Daarom startten DSM en VDL Groep de joint-venture Dutch PPE Solutions. Het is het eerste bedrijf dat zowel de binnenkant als de buitenkant van professionele mondmaskers volledig in Nederland produceert. Want vanaf mei wordt ook het filtermateriaal meltblown polypropyleen gemaakt in een fabriek in Geleen die we in een recordtijd van 6 maanden hebben gebouwd.

Met deze complete productie van gezichtsmaskers op eigen bodem zorgen we ervoor dat medewerkers in de zorg en andere beroepsgroepen veilig hun werk kunnen blijven doen, nu en in de toekomst.

Het milieu verliezen we daarbij natuurlijk niet uit het oog. Daarom produceren we de meltblown met 100% hernieuwbare energie en op basis van bio-based materiaal en onderzoeken we hoe de productie het volledige gezichtsmasker verder circulair gemaakt kan worden.

Meer weten over onze gezichtsmaskers?
Lees dan verder op de website van Dutch PPE Solutions.

Lees meer

 • De kracht van gezonde en duurzame eiwitten

  De kracht van gezonde en duurzame eiwitten

  Eiwitten zijn onmisbaar voor een gezond en sterk lichaam. Het is belangrijk om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen. Maar om in de toekomst iedereen van deze gezonde eiwitten te voorzien, moeten we deze leveren op een manier die ook gezond is voor de planeet.

 • Minder suiker en zout, net zo lekker!

  Minder suiker en zout, net zo lekker!

  Een goed bord pasta, smeuïg toetje, of een stukje van oma's appeltaart - heerlijk, toch? Maar daar zit best veel suiker en zout in, en dat zie je terug in de cijfers.

 • Goed bezig met je weerstand

  Goed bezig met je weerstand

  Bij DSM onderzoeken we niet alleen al decennialang vitamines en voedingsstoffen, we produceren ze ook. Goede kans dus dat de extra vitamines of mineralen die jij voor je weerstand neemt, van ons afkomstig zijn!