De kracht van gezonde en duurzame eiwitten

De kracht van gezonde en duurzame eiwitten

Eiwitten zijn onmisbaar voor een gezond en sterk lichaam. Het is belangrijk om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen. Je vindt eiwitten in melkproducten, vlees en vis. Ook plantaardige producten, zoals peulvruchten en noten, zijn een goede bron van eiwit.

In 2050 leven er naar verwachting bijna 10 miljard mensen op onze planeet. Dat betekent de vraag naar eiwit ook flink zal stijgen de komende jaren. Maar hoe zorg je ervoor dat ook generaties na ons voldoende van deze gezonde voedingsstoffen kunnen eten? Door slimme oplossingen voor alle soorten eiwitten, die ervoor zorgen dat ook de planeet gezond blijft.

Koeien die gezonder boeren
In de boertjes die melkkoeien laten, zit het sterke broeikasgas methaan. Daar kunnen ze niks aan doen - maar goed voor het milieu is het helaas niet. Door een kwart theelepel Bovaer® toe te voegen aan het dagelijks voer van de koeien, kan de methaanuitstoot van die koeien tot wel 30% worden verminderd.

Ontdek Bovaer®

Voedingsingrediënten voor vleesvervangers
Het aantal vleesvervangers in de winkelschappen is de afgelopen jaren enorm toegenomen.  Onze voedingsingrediënten zorgen voor optimale smaak, textuur en voedingswaarden. Nooit meer een smakeloze, saaie vegaburger zonder belangrijke voedingsstoffen!

Ontdek onze voedingsingrediënten

Gezonde en milieuvriendelijke omega 3-vetzuren
Vis is een populaire bron van eiwit. Logisch, want vis is heel gezond, maar de populariteit zorgt er ook voor dat één derde van de oceanen al overbevist is. Zalm is geliefd vanwege de smaak en de gezonde omega 3-vetzuren. Gekweekte zalm krijgt vanwege de voedingswaarde vaak een voermengsel op basis van vis. Maar dat werkt overbevissing alleen maar in de hand. Daarom produceert Veramaris®  gezonde omega 3-vetzuren voor visvoer, op basis van algen. En dat scheelt! Want een ton van deze zee-algenolie levert dezelfde hoeveelheid omega 3-vetzuren als 60 ton wildgevangen vis. Dat is niet alleen gezond voor de vissen en mensen, maar ook voor de biodiversiteit in de oceanen!

Ontdek Veramaris®

Minder voedselverspilling dankzij vitamines
Wist je dat je met vitamines niet alleen dieren gezonder maakt, maar ook voedselverspilling kunt verminderen? Het toevoegen van de juiste vitamines aan het voer van boerderijdieren, zorgt bijvoorbeeld voor sterkere eierschalen of een betere kwaliteit van vlees waardoor dit langer houdbaar is.

Ontdek onze vitamines voor dieren

Bij DSM werken we elke dag aan ‘brighter lives for all’. We dragen niet alleen bij aan gezonde en duurzame eiwitten, maar helpen je bijvoorbeeld ook om zorgeloos te zonnen, je weerstand te boosten en om minder suiker en zout te eten. Meer weten? Lees verder!

Lees meer

 • Minder suiker en zout, net zo lekker!

  Minder suiker en zout, net zo lekker!

  Een goed bord pasta, smeuïg toetje, of een stukje van oma's appeltaart - heerlijk, toch? Maar daar zit best veel suiker en zout in, en dat zie je terug in de cijfers.

 • Goed bezig met je weerstand

  Goed bezig met je weerstand

  Bij DSM onderzoeken we niet alleen al decennialang vitamines en voedingsstoffen, we produceren ze ook. Goede kans dus dat de extra vitamines of mineralen die jij voor je weerstand neemt, van ons afkomstig zijn!

 • Zorgeloos zonnen

  Zorgeloos zonnen

  Bij DSM werken we samen met zonnebrandfabrikanten over de hele wereld aan producten die de huid beschermen tegen schade door zonlicht.