Minder suiker en zout, net zo lekker!

Minder suiker en zout, net zo lekker!

×

Een goed bord pasta, smeuïg toetje, of een stukje van oma's appeltaart - heerlijk, toch? Maar daar zit best veel suiker en zout in, en dat zie je terug in de cijfers. De gemiddelde Nederlander eet namelijk per jaar 1 kilo zout te veel. Daarnaast eet 60% van volwassenen meer dan de WHO richtlijn voor consumptie van suiker, en bij kinderen is dit zelfs 90%.

Dat is niet zo goed voor je gezondheid. Te veel suiker kan namelijk leiden tot overgewicht, waardoor je een grotere kans hebt om diabetes en andere ziektes te ontwikkelen. Te veel zout zorgt voor een te hoge bloeddruk, met alle gevolgen van dien. Beter om te voorkomen, dus!

Daarom werken we bij DSM hard aan slimme oplossingen zodat voedselfabrikanten minder suiker en zout hoeven te gebruiken. Daarbij zorgen we er natuurlijk voor dat jouw favoriete gerechten net zo lekker blijven smaken. Hoe we dat doen? We geven je graag wat voorbeelden!

Maxilact®
Ons lactase-enzym Maxilact® slaat twee vliegen in één klap: het maakt zuivelproducten lactosevrij én zorgt er ook nog eens voor dat er tot 20% minder suiker  toegevoegd hoeft te worden aan bijvoorbeeld je fruityoghurt.

Lees meer over Maxilact®

EVERSWEET™
Voor een lekker frisdrankje zonder calorieën maken wij samen met onze joint-venture partner Cargill EVERSWEET™, een calorievrije, heerlijk smakende steviazoetstof  op basis van fermentatie. Hiervoor zijn geen steviaplantjes nodig en dat bespaart veel landbouwgrond en water. Gezond én goed voor de wereld, dus.

Lees meer over EVERSWEET™

ModuMax®
Dat producten met minder suiker helemaal niet smakeloos hoeven te zijn, bewijst ModuMax® wel. De natuurlijke en allergeenvrije smaakmaker zorgt dat elke sportdrank, maaltijdshake of plantaardige zuiveldrank waar het in wordt verwerkt, vol van smaak is. 

Lees meer over ModuMax®

Multirome®LS
Soms heb je gewoon heel erg zin in een lekkere hartige bite. Multirome®, onze natuurlijke smaakversterker op basis van gistextracten, geeft gerechten een heerlijke hartige smaak, ook als ze minder zout bevatten.

Lees meer over Multirome®

Bij DSM werken we elke dag aan ‘brighter lives for all’. We helpen je niet alleen om minder suiker en zout te eten, maar bijvoorbeeld ook om zorgeloos te zonnen en je weerstand te boosten. Meer weten? Lees verder!

Lees meer

 • Goed bezig met je weerstand

  Goed bezig met je weerstand

  Bij DSM onderzoeken we niet alleen al decennialang vitamines en voedingsstoffen, we produceren ze ook. Goede kans dus dat de extra vitamines of mineralen die jij voor je weerstand neemt, van ons afkomstig zijn!

 • Ontdek onze verhalen

  Ontdek onze verhalen

  We mogen dan wel in een klein land wonen, iedere bijdrage aan een betere wereld telt. Ook bij DSM dragen we ons steentje bij en we laten je graag zien hoe we dat doen!

 • Boost your heart health

  Boost your heart health

  life’s™OMEGA is an algae-based alternative to fish oil containing both EPA and DHA, keeping consumers healthy and safeguarding fragile marine ecosystems.