Heerlijke kazen uit Holland

Heerlijke kazen uit Holland

We dragen al meer dan een eeuw bij aan de smaak en textuur van kazen, zoals de wereldwijd geliefde Hollandse kazen als Gouda en Edammer, maar ook de bekende buitenlandse kazen zoals mozzarella, feta, cottage cheese en cheddar. Met onze ingrediënten, zoals bacteriën en enzymen, en onze speciale coatings en verpakkingen, maken kaasproducenten wereldwijd, van grote zuivelbedrijven tot lokale boeren, de beste en lekkerste kazen, met melk van de koe, geit of schaap.

Iedere kaas zijn eigen karakter
Houd jij van romige brie of ben je een liefhebber van hartige brokkelkaas? Elke kaas kenmerkt zich door z'n eigen unieke smaak en textuur. Onze ingrediënten zorgen voor deze karakteristieke eigenschappen van de kaas  - en dus ook voor de stretch in de mozzarella op je pizza en zelfs voor de gaten in gatenkaas.

Kaas voor iedereen
Wij geloven in kaas voor iedereen. Dus eet je zout- of vetarm? Wij zorgen ervoor dat jouw geliefde Goudse, Edammer of Spaanse Manchego met minder zout en 30% minder vet net zo lekker smaakt als volle kaas. Ook als je lactosevrij of vegetarisch eet, kun je dankzij onze ingrediënten gewoon genieten van je broodje kaas.

Zo milieuvriendelijk mogelijk
Lekkere kaas is heel belangrijk - maar een gezonde planeet ook. Daarom zorgen onze ingrediënten niet alleen voor een goede smaak en textuur, maar verkleinen ze ook de milieuvoetafdruk van kaas. Bijvoorbeeld door speciale verpakkingen die het rijpingsproces versnellen, en zo energie besparen. Of het voorkomen van schimmelvorming met onze coating, wat voedselverspilling tegengaat. Ook het verminderen van methaanuitstoot door melkkoeien is één van de manieren waarop we de kaasproductie verduurzamen.

Meer weten over ons brede scala aan kaasingrediënten? Kijk dan verder op de site van DSM Food Specialties!

Lees meer

 • De kracht van gezonde en duurzame eiwitten

  De kracht van gezonde en duurzame eiwitten

  Eiwitten zijn onmisbaar voor een gezond en sterk lichaam. Het is belangrijk om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen. Maar om in de toekomst iedereen van deze gezonde eiwitten te voorzien, moeten we deze leveren op een manier die ook gezond is voor de planeet.

 • Minder suiker en zout, net zo lekker!

  Minder suiker en zout, net zo lekker!

  Een goed bord pasta, smeuïg toetje, of een stukje van oma's appeltaart - heerlijk, toch? Maar daar zit best veel suiker en zout in, en dat zie je terug in de cijfers.

 • Goed bezig met je weerstand

  Goed bezig met je weerstand

  Bij DSM onderzoeken we niet alleen al decennialang vitamines en voedingsstoffen, we produceren ze ook. Goede kans dus dat de extra vitamines of mineralen die jij voor je weerstand neemt, van ons afkomstig zijn!