Goed bezig met je weerstand

Goed bezig met je weerstand

Als de 'r' in de maand zit, is het verstandig om je weerstand een handje te helpen. Door genoeg te slapen, water te drinken en gevarieerd te eten, met de dagelijkse hoeveelheid vitamines en mineralen, help je je lichaam al een heel eind op weg.

Na 70 jaar onderzoek te hebben gedaan naar vitamines en mineralen, weten we bij DSM nu als geen ander op welke manier voedingstoffen je helpen gezond te blijven. Bij het boosten van je weerstand spelen de volgende vier voedingsstoffen een belangrijke rol:

 • Vitamine C: stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen, waardoor je minder lang verkouden bent.
 • Vitamine D: deze vitamine van de zon stimuleert het afweersysteem en onderdrukt de ontwikkeling van auto-immuunziekten.
 • Zink: speelt een belangrijke rol bij de opbouw van eiwitten, de ontwikkeling en groei van weefsel en een goede werking van het afweersysteem.
 • Omega 3: beschermt tegen hart- en vaatziekten en werkt ontstekingsremmend.

Al deze voedingsstoffen haal je uit je voeding of de zon. Weet je niet zeker of je voldoende binnenkrijgt of wil je je weerstand nét even die extra boost geven? Dan zijn voedingssupplementen een goede aanvulling op je dagelijkse leef en eetpatroon!

Bij DSM onderzoeken we niet alleen al decennialang vitamines en voedingsstoffen, we produceren ze ook. Goede kans dus dat de extra vitamines of mineralen die jij voor je weerstand neemt, van ons afkomstig zijn! Wil je meer weten over je weerstand? Lees dan hier verder.

Lees meer

 • Zorgeloos zonnen

  Zorgeloos zonnen

  Bij DSM werken we samen met zonnebrandfabrikanten over de hele wereld aan producten die de huid beschermen tegen schade door zonlicht.

 • Ontdek onze verhalen

  Ontdek onze verhalen

  We mogen dan wel in een klein land wonen, iedere bijdrage aan een betere wereld telt. Ook bij DSM dragen we ons steentje bij en we laten je graag zien hoe we dat doen!

 • Boost your heart health

  Boost your heart health

  life’s™OMEGA is an algae-based alternative to fish oil containing both EPA and DHA, keeping consumers healthy and safeguarding fragile marine ecosystems.