Persberichten en nieuws

dsm-firmenich in Nederland

Alle berichten van dsm-firmenich in Nederland

 • dsm-firmenich draagt DSM Pension Services over aan Pensioenfonds DSM Nederland

  dsm-firmenich draagt DSM Pension Services over aan Pensioenfonds DSM Nederland

  dsm-firmenich, vernieuwers in voeding, gezondheid en beauty, maakt bekend dat het overeenstemming heeft bereikt over de overdracht van zijn Nederlandse pensioenuitvoeringsorganisatie (DSM Pension Services of DPS) inclusief alle ~70 medewerkers aan Stichting Pensioenfonds DSM Nederland (PDN), de onafhankelijke beheerder van het pensioenfonds van 16 ondernemingen.

  13 Jul 2023

 • DSM en a.s.r. versnellen groei van wereldwijde koploper in biowetenschappen in Delft

  DSM en a.s.r. versnellen groei van wereldwijde koploper in biowetenschappen in Delft

  DSM en ASR Dutch Science Park Fund slaan de handen ineen om de Biotech Campus Delft (BCD) verder te ontwikkelen tot wereldwijde koploper in biowetenschappen. Zij gaan een langlopende samenwerking aan om het ecosysteem in Delft te laten groeien tot een unieke, wereldwijd toonaangevende campus voor biowetenschappen die de Nederlandse kennissector, duurzame voedselinnovaties en de bio-based economie aanjaagt.

  06 Apr 2023

 • Vragen en antwoorden over pensioenfonds DSM

  Vragen en antwoorden over pensioenfonds DSM

  Edith Schippers, President DSM Europe en voorzitter van het PDN-bestuur, Eiko de Vries, bestuurslid PDN en Cor van der Sluis, voorzitter van de Raad van Toezicht van PDN beantwoorden vragen over DSM en Pensionfonds DSM Nederland

  26 Jan 2023

 • DSM-reactie op NRC-artikel

  DSM-reactie op NRC-artikel

  Wij hebben kennisgenomen van een artikel in NRC over Pensioenfonds DSM Nederland (PDN) in relatie tot DSM. Wij herkennen ons niet in het geschetste beeld.

  20 Jan 2023

 • DSM markeert start bouw van het nieuwe hoofdkantoor in Maastricht

  29 september 2022

  Koninklijke DSM markeert vandaag de start van de bouw van het nieuwe hoofdkantoor in Maastricht waarin duurzaamheid en welzijn centraal staan. Co-CEO DSM Dimitri de Vreeze en burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn - te Strake, legden vandaag de eerste steen van het nieuwe kantoor tijdens een feestelijke bijeenkomst in aanwezigheid van onder meer DSM-medewerkers buurtbewoners, projectontwikkelaars 3W real estate en EDGE en bouwconcern BAM.

 • Meer dan een eeuw succesvol transformeren

  3 juni 2022

  DSM is trots op haar Nederlandse wortels. Gedurende meer dan een eeuw zijn we getransformeerd van mijnbedrijf naar bulkchemie, fijnchemie, voeding en hoogwaardige materialen en in de laatste 20 jaar naar een bedrijf met een volledige focus op gezondheid, voeding en biowetenschappen.

 • DSM en Klimaatacties

  13 april 2022

  DSM is op schema met het fors verminderen van CO2 uitstoot om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C. DSM is een van de eerste Europese bedrijven met wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen.

 • FrieslandCampina en DSM zetten grote stap in terugdringen broeikasgasuitstoot van melkvee

  24 maart 2022

  FrieslandCampina start als eerste in Europa een grootschalige pilot om op het boerenerf praktijkervaring op te doen met Bovaer®, het innovatieve voeradditief van DSM dat de methaanuitstoot van koeien met gemiddeld 30 procent verlaagt. De EU keurde het middel in februari 2022 goed voor gebruik, waarop de partijen meteen besloten tot deze pilot. De Nederlandse voerleverancier Agrifirm zal het voeradditief aan de deelnemende boeren leveren. Met innovaties als deze bouwen melkveehouders voort op de duurzaamheidsverbeteringen door de jaren heen en dragen ze bij aan een duurzaam voedselsysteem.

 • Productiecapaciteit mondmaskers en meltblown op eigen bodem

  2 december 2021

  Op 2 december 2021, verscheen een artikel in de Volkskrant over de door DSM en VDL opgezette productie van medische mondkapjes en het kritische filtermateriaal meltblown polypropyleen. We hechten aan transparantie en delen graag onze beweegredenen voor het opstarten van deze productiecapaciteit op eigen bodem.

 • DSM neemt initiatief tot Food Boost Challenge in Limburg

  14 september 2021

  DSM start samen met Limburgse onderwijsinstellingen, GGD Zuid Limburg, Brightlands Campus Greenport Venlo en andere partijen een vervolg op de Food Boost Challenge om gezonde voeding en een gebalanceerde leefstijl aantrekkelijker en interessanter te maken voor jongeren.

 • DSM versnelt strategie en richt zich volledig op Gezondheid, Voeding en Bioscience

  14 september 2021

  Koninklijke DSM, een wereldwijd purpose-led, wetenschappelijk bedrijf, kondigt aan dat het zich volledig gaat richten op het adresseren van de maatschappelijke en milieu-uitdagingen van voedselproductie en consumptie wereldwijd. Daarom vereenvoudigt DSM zijn bedrijfsstructuur en reorganiseert het zijn Gezondheid, Voeding en Bioscience-activiteiten in drie businessgroepen, elk met concrete bijdragen aan de gezondheid van mensen en de gezondheid van de planeet, alsook aan de groeiplannen van DSM. Tegelijkertijd bevestigt DSM dat het is begonnen met het bestuderen van strategische opties voor de bedrijfsonderdelen in de materialentak, waaronder mogelijk een nieuwe eigenaar.

 • Statement subsidies DSM hoofdkantoor

  25 juli 2021

  In de berichtgeving van de afgelopen dagen over het voorgenomen besluit van DSM om een nieuw, duurzaam hoofdkantoor te bouwen in Maastricht is sprake van een aantal misverstanden. DSM hecht aan transparantie en daarom zetten we de feiten nog een keer op een rij.

 • DSM’s wereldwijde hoofdkantoor verhuist naar Maastricht

  15 juli 2021

  Koninklijke DSM, een wereldwijd purpose-led bedrijf dat vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en duurzaam leven is voornemens een nieuw, duurzaam, modern en inspirerend hoofdkantoor te bouwen in Maastricht.

 • Reward the farmer for sustainability

  10 juni 2021

  A lightweight, autonomous, agricultural robot of the Farm of the Future in Lelystad, the Netherlands, carries out tasks such as weeding, seeding, harrowing and spraying in the most efficient and precise manner, all while limiting soil compaction and structural damage. It demonstrates just how far farming technology has advanced in recent years, helping to create a more sustainable and efficient way of farming.

 • De rol van voeding bij optimalisatie van de immuun- en vaccinrespons

  21 mei 2021

  Goede voeding speelt een cruciale rol bij een optimale immuun- en vaccinrespons en een goede gezondheid van de wereldbevolking. Uit onderzoek blijkt dat voldoende aanvulling met micronutriënten een groot effect kan hebben bij de optimalisatie van de immuniteit en wereldwijde vaccinatieprogramma's in de strijd tegen COVID-19 kan ondersteunen.

 • Nieuwe, moderne toekomst voor het historische Grote Kantoor van DSM in Delft

  4 februari 2021

  DSM draagt het Grote Kantoor in Delft voor 1 euro over aan non-profitorganisatie BOEi, die het zal restaureren en herbestemmen tot hoogwaardig kantoorgebouw met ontvangstruimten. Naar verwachting kunnen de eerste huurders eind 2021 hun intrek nemen in het karakteristieke gebouw, een rijksmonument uit 1907.

 • Hans van Liemt (1933-2020)

  6 januari 2021

  Bedroefd geven wij u kennis van het overlijden van onze oud-bestuursvoorzitter Hans van Liemt (87).

Media contacten

Journalisten kunnen contact opnemen met dsm-firmenich mediarelaties in Nederland

Email: media@dsm-firmenich.com

Telefoon: +31455782421 (Nederland) 

Lees meer