Persbericht

Zonne-energie voor DSM met innovatieve zonnepanelen

Sittard, NL, 10 okt 2012 15:00 CEST

DSM Nederland maakt op het Alert & Care Centre in Sittard-Geleen, dat eigendom is van Sitech Services, gebruik van zonne-energie. Op het dak van het ACC aan de rand van de Chemelot Campus zijn in totaal 365 zonnepanelen (circa 550m²) geplaatst. Het ACC biedt onderdak aan de Arbodienst van DSM en aan de brandweerorganisatie van Sitech Services. De zonnepanelen, met speciale antireflecterende glascoating (AR-coating) van DSM, leveren jaarlijks zo’n 76 MWh aan elektriciteit. Eneco heeft de zonnepanelen geleverd en geplaatst. USG koopt de opgewekte energie van Eneco en levert deze aan haar klanten op de Chemelot site.

Atzo Nicolaï (directeur DSM Nederland), Frans van de Noort (directeur Eneco Solar, Bio en Hydro), Gerard Hannen (DSM Innovation Center), Jan Kaptijn (Manager Commercial Affairs USG) en Jos Keulen (directeur Sitech Park Services) stelden de installatie vandaag, op de Dag van de Duurzaamheid, officieel in gebruik.

Atzo Nicolaï: “DSM levert oplossingen voor de grote uitdagingen van deze wereld. Dat we nu één van die oplossingen, namelijk de speciale AR-coating die het vermogen van zonnecellen vergroot, op de zonnepanelen op het Alert & Care Centre hebben, vind ik een mooie symbolische stap. Een stap die het belang van duurzaamheid, innovatie en partnerships onderstreept. Samen met onze partners Eneco, USG en Sitech hebben we dit mogelijk gemaakt.”

Frans van de Noort: “Sitech Services stelde de locatie beschikbaar, Eneco leverde de panelen, het installatiebedrijf van Eneco heeft ze geplaatst en DSM stelde de gepatenteerde AR-coating beschikbaar waardoor de zonnepanelen meer energie opleveren dan normaal. Door deze samenwerking onderstrepen we niet alleen onderling, maar ook samen met DSM, USG en Sitech nog eens ons streven naar duurzame energie. Wij zijn er trots op dat we dit project samen met DSM, USG en Sitech Services hebben uitgevoerd.”

Zonnepanelen DSM

Opvallend aan de zonnepanelen op het dak van het ACC is naast de locatie de coating waarvan de panelen zijn voorzien. De door DSM ontwikkelde AR-coating, betreft een zogenaamde anti reflecterende coating. Deze zorgt er voor dat de reflectie van het zonlicht op het glasoppervlak sterk gereduceerd wordt. Het gevolg hiervan is dat de zonnepanelen meer energie opleveren dan normaal, gemiddeld zo’n 4%. De AR-coating van DSM behoort, dankzij de gepatenteerde technologie, tot de meest effectieve anti reflecterende coatings en munt bovendien uit in duurzaamheid.

Voor meer informatie

Media Relaties

+31 45 578 2421