Persbericht

DSM verkoopt aandeel in DEXPlastomers JV aan Borealis

Heerlen, NL, 12 nov 2012 03:45 CET

Koninklijke DSM N.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat het overeenstemming heeft bereikt met Borealis AG over de verkoop van DEXPlastomers V.o.F., een 50/50 Joint Venture tussen DSM en een dochteronderneming van ExxonMobil Chemical. DSM zal ook zijn LldPE Compact solutietechnologie verkopen aan Borealis. Afhankelijk van de voortgang van de gebruikelijke goedkeurings- en meldingsprocedures zal de transactie naar verwachting in het eerste kwartaal van 2013 worden afgerond.

DEXPlastomers, opgericht in 1996, is een 50/50 joint venture tussen DSM en Exxon Chemical Holland Ventures B.V. Het bedrijf produceert C8 plastomeren en lineair lage dichtheid polyetheen. DSM’s LldPE Compact solutietechnologie, die in de jaren zestig van de vorige eeuw werd ontwikkeld voor de productie van polyetheen in een bepaald dichtheidsbereik, speelt een belangrijke rol bij de activiteiten van DEXPlastomers.

In 2012 verwacht DEXPlastomers een omzet van circa €180 miljoen te behalen. Het aantal bij de transactie betrokken DSM-werknemers bedraagt momenteel 95.

Voor DSM is de verkoop van DEXPlastomers in lijn met zijn langetermijnfocus als Life Sciences en Materials Sciences-onderneming die actief is op het gebied van gezondheid, voeding en materialen. In de financiële rapportage van DSM is het 50% belang in DEXPlastomers ondergebracht bij Corporate Activities.

Voor meer informatie

Media Relaties

+31 45 578 2421