Persbericht

DSM Specialty Compounds NV in Genk zet volgende stap in het reorganisatie proces

Sittard, NL, 27 nov 2012 15:30 CET

DSM Specialty Compounds NV, producent van hoogwaardige kunststofgranulaten gevestigd in Genk, heeft vandaag aangekondigd dat er 16 gedwongen ontslagen vallen in de loop van 2013. Dit is nodig om de operationele processen te verbeteren. Deze maatregel maakt deel uit van de wereldwijde reorganisatie die DSM eerder dit jaar heeft aangekondigd. De ingreep is tevens noodzakelijk om een duurzame toekomst van de Genkse vestiging veilig te stellen. Bij de DSM vestiging in Genk werken 220 medewerkers.

De Genkse vestiging produceert niet alleen voor DSM, maar ook in opdracht van externe klanten, die van de aanwezige compounding expertise en infrastructuur gebruik maken. Toepassingen van deze kunsstoffen zijn te vinden in de elektronica en elektrische apparatuur, in de voedingsindustrie maar ook in de automobiel- en bouwindustrie, sectoren die Europees zwaar getroffen zijn door de huidige aanslepende economische crisis.

Door de economische situatie en de neerwaarts bijgestelde vooruitzichten van een aantal grote klanten, is er sprake van een toenemende  onderbenutting van de productielijnen. Om de toekomst van DSM Specialty Compounds NV veilig te stellen, is besloten om over te gaan tot kostenreductie met behoud van voldoende ruimte om  een toekomstige groei-ambitie waar te maken en de huidige beschikbare overcapaciteit optimaal  te gaan benutten voor de productie van plastics met hoge toegevoegde waarde.

Het management van DSM Specialty Compounds NV zal deze organisatieaanpassing uitvoeren in goed overleg met de sociale partners en met respect en zorg voor de getroffen medewerkers. Het management is zich terdege bewust van de persoonlijke impact in combinatie met  de economisch moeilijke omstandigheden in België en in het bijzonder in deze regio, maar ziet zich genoodzaakt tot deze maatregelen om de  toekomst van het bedrijf veilig te kunnen stellen.

Voor meer informatie

Media Relaties

+31 45 578 2421