Persbericht

Samenwerking World Vision en DSM: doorbraak in het bestrijden van armoede

Sittard, NL, 23 mei 2013 09:00 CEST

Op 23 mei jl. is de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen World Vision en DSM tijdens de Wereldgezondheidsbijeenkomst in Genève, Zwitserland. De twee organisaties bundelen hun expertise, kennis en middelen om in de komende drie jaar de voeding te verbeteren voor 150 miljoen van de meest kwetsbare kinderen in de wereld. De samenwerking richt zich op het verrijken van hoofdvoedsel zoals meel, tarwe en rijst. Een vooruitstrevende en vernieuwende samenwerking om kindersterfte tegen te gaan.

Doorbraak bestrijding structurele honger

Zo’n zestig mensen waren aanwezig tijdens de side-bijeenkomst van WHA waarin World Vision en DSM de samenwerkingsovereenkomst ondertekenden. Veel waardering werd geuit voor deze vooruitstrevende samenwerking. Paulus Verschuren, speciaal gezant voor Voedsel- en Voedsingszekerheid voor ontwikkelingssamenwerking, feliciteert World Vision en DSM. “Ik geloof dat het uitbannen van honger mogelijk is. Het verrijken van voedsel en organisaties die samenwerken, ook met overheden, zijn hiervoor een voorwaarde.” Aldus Verschuren. Het versterken van voedsel gaat in de toekomst een belangrijke rol spelen om honger tegen te gaan. “Deze samenwerking is een grote doorbraak in het bestrijden van structurele honger”, aldus Ruud van Eijle, directeur van World Vision Nederland. “DSM maakt de verrijking van voedsel mogelijk en World Vision gaat het inzetten en houdt hierbij rekening met het lokale voedsel.” Het startproject is in Tanzania.

Handel en ontwikkelingshulp hand in hand

Jaarlijks sterven wereldwijd 6,9 miljoen kinderen onder de vijf jaar. De grootste oorzaak hiervan is ondervoeding. Zowel World Vision als DSM benadrukken dat kinderen door goed voedsel het beter doen op school, hogere inkomens genieten en hun eigen kinderen gezonder opvoeden. “Bewezen is dat voeding de beste investering is die we kunnen doen om duurzame vooruitgang te bereiken in gezondheid en ontwikkeling wereldwijd”, aldus Ruud van Eijle.

Startproject World Vision en DSM in Tanzania, Afrika

Het startproject is ‘Miller’s Pride’ (de trots van de molenaars) in Dar es Salaam, Tanzania. In dit programma wordt het maïsmeel verrijkt met belangrijke voedingssupplementen. In aanvulling hierop werken World Vision en DSM samen met de vereniging van molenaars en meelverwerkers aan het opbouwen van vaardigheden, het verbeteren van voedselveiligheid, het verhogen van de kwaliteit en het vergroten van mogelijke afzetmarkten voor het meel.

Voor meer informatie

Media Relaties

+31 45 578 2421