Persbericht

DSM benadrukt verbondenheid met China

Noordwijk, NL, 24 mrt 2014 17:00 CET

Feike Sijbesma, CEO van Koninklijke DSM N.V., sprak zondag tijdens het Economisch Forum in Noordwijk over de grote kansen die China biedt voor Nederland. Onder de aanwezigen waren de president van China, Xi Jinping, Koning Willem Alexander en een grote delegatie van zakelijke vertegenwoordigers van beide landen.

Ons land wordt vaak gekarakteriseerd als het land van houten klompen, molens en tulpen maar het is ook het land van technologie, innovatie en duurzaamheid”, aldus DSM CEO Feike Sijbesma. “Nederland heeft onder meer een sterke agro-food sector, de basis voor een hernieuwbare, biobased economie. DSM is één van de bedrijven die actief zijn in die sector en heeft al een diepgaande relatie en strategische samenwerking met China ontwikkeld”.

Feike Sijbesma herhaalde DSM’s verbondenheid met China en de bereidheid van DSM om bij te dragen aan de verbetering van de ecologische, sociale en economische vooruitgang van de wereld. “Als lid van de ‘Global Council of the Chinese People’s Association for Friendship with Foreign Countries’, heb ik de verbondenheid van de Chinese leiders met duurzaamheid en groei gevoeld. Daar ben ik van onder de indruk. Zoals president Xi zei; ‘net zoals China meer moet leren over de wereld, moet de wereld meer leren over China.’ Ik hoop dat we blijven delen en leren van elkaars ervaringen”.

DSM is ‘s werelds grootste voedingsingrediënten bedrijf, onder meer actief in voeding voor mens en dier, in biotechnologie, in nieuwe vormen van energie zoals cellulose (tweede generatie) bio brandstof, in zonne-energie en in nieuwe materialen voor elektronica en de automobiel industrie. DSM heeft een onderzoeks-, ontwikkelings-, en innovatie centrum opgericht in Shanghai met enkele honderden medewerkers en werkt samen met veel Chinese kennisinstellingen.

DSM is en blijft sterk verbonden met China en ziet grote kansen in het land. Ook al lijkt de economische groei iets af te koelen, China blijft de tweede economie van de wereld. Ons bedrijf wil blijven bijdragen aan de ambities van China en zal daarin blijven investeren”, concludeerde Feike Sijbesma.

Voor meer informatie

Media Relaties

+31 45 578 2421