Persbericht

DSM partner in Jaar van de Mijnen

Sittard, NL, 17 dec 2014 18:00 CET

Koninklijke DSM N.V., het Life Sciences en Materials Sciences bedrijf, verbindt zich voor de periode van een jaar als maatschappelijk partner aan Stichting Jaar van de Mijnen. Het bedrijf gaat actief meehelpen om de huidige ambities, de transformatie en de identiteit van de voormalige mijnstreek onder de aandacht te brengen van een breed publiek. President van DSM Nederland Atzo Nicolaï en de voorzitter van Stichting Jaar van de Mijnen Paul Depla ondertekenen vanmiddag de overeenkomst in het Parkstad theater in Heerlen. Hetzelfde theater waar toenmalig Minister van Economische Zaken Joop den Uyl op 17 december 1965 de sluiting van de mijnen aankondigde.

2015 staat in het teken van de mijnen. De voormalige mijnstreek van Nederland organiseert een breed programma met culturele, economische en maatschappelijke activiteiten. Het Jaar van de Mijnen (M2015) kijkt niet alleen achterom, maar staat vooral in het teken van de huidige identiteit en ambities van de voormalige mijnstreek. M2015 wordt gedragen door Zuid-Limburg en heeft landelijke en grensoverschrijdende impact.

DSM verbindt zich met M2015 met haar historische herkomst en positioneert in M2015 nadrukkelijk het verhaal van de transformatie, van de regio, maar ook van de succesvolle transformatie die DSM zelf doormaakte. DSM heeft zich drie keer opnieuw uitgevonden: van Staatsmijnenbedrijf in 1902 via petrochemie vanaf de jaren 70 tot het huidige Life Sciences & Materials Sciences bedrijf.

Atzo Nicolaï, president DSM Nederland; “DSM heeft een geschiedenis van meer dan een eeuw in Nederland en Limburg waar we ooit begonnen in de mijnbouw. Vanuit die sterke verankering hebben we ons steeds weer succesvol aangepast aan veranderende omstandigheden wereldwijd. Met dit partnerschap koesteren we het verleden en kijken we tegelijkertijd vooruit naar een duurzame toekomst waar we de oude energie van toen vervangen door nieuwe energie, innovatie en elan van nu”.

Paul Depla, voorzitter Stichting Jaar van de Mijnen; "Het Jaar van de Mijnen gaat niet alleen terugkijken, maar gaat misschien nog wel meer over vooruitkijken. En over hoe deze streek zich steeds maar weer opnieuw weet uit te vinden. We zijn zeer verheugd met de deelname van DSM Nederland en op de toekomstgerichte bijdrage die het bedrijf aan M2015 gaat leveren".

Voor meer informatie

Media Relaties

+31 45 578 2421