Persbericht

DSM verkoopt DSM Synres aan Standard Investment

Heerlen, NL, 17 dec 2014 08:15 CET

Koninklijke DSM N.V., het Life Sciences en Materials Sciences bedrijf, kondigt vandaag aan dat het overeenstemming heeft bereikt met Standard Investment over de verkoop van DSM Synres. Voor de transactie, die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2015 zal worden afgerond, gelden de gebruikelijke goedkeuringen en kennisgevingen. Financiële details worden nog niet bekend gemaakt.

DSM Synres produceert alkyde oplosmiddelen en acrylaat coatingharsen op de site in Hoek van Holland voor de wereldwijde coating-, kleefmiddel- en grafische markten sinds 1947. DSM Synres realiseert een omzet van ongeveer €50 miljoen met ongeveer 80 medewerkers. Op de afrondingsdatum zullen alle medewerkers overgaan naar de nieuwe eigenaar. Synres zal zich onder de nieuwe eigenaar blijven richten op de wereldwijde markt van coatingharsen op basis van oplosmiddelen.

De verkoop van DSM Synres is in lijn met DSM’s strategie voor het Performance Materials cluster om prestaties te verbeteren door onder meer het verbeteren van het portfolio. DSM richt zich met coatingharsen op duurzame technologieën waaronder coatings op water-, poeder en UV basis en gebruikt worden in eindmarkten zoals decoratieve verven, hoogwaardige vloeren, industrieel hout, grafische en talloze metaal toepassingen.

Standard Investment, gevestigd in Amsterdam, is een praktisch ingesteld private equity-bedrijf dat zich richt op kleine en middelgrote bedrijven in Nederland en België. Sinds de oprichting in 2004 heeft het bedrijf een portfolio aangekocht dat bestaat uit 18 bedrijven.

Voor meer informatie

Media Relaties

+31 45 578 2421