Persbericht

DSM en Team Giant-Alpecin gaan samen innoveren op wielergebied

Geleen, NL, 05 jan 2015 12:00 CET

Koninklijke DSM N.V., het Life Sciences en Materials Sciences bedrijf, gaat met de professionele wielerploeg Team Giant-Alpecin een innovatiepartnerschap vormen om Team Giant-Alpecin te laten profiteren van DSM's innovatiekracht. DSM zet zijn grote kennis op het gebied van Materials Sciences en Life Sciences in om innovatieve materialen, kleding en voeding te ontwikkelen en zo de prestaties en de veiligheid van de wielrenners te verbeteren.

Tom Dumoulin: "Het is geweldig om deel uit te maken van een team dat innoveert in alle aspecten van onze sport en dat samenwerkt met geweldige partners zoals DSM om resultaten te behalen. We willen ons optimaal inspannen om onze prestaties en onze veiligheid verder te verbeteren."

De specialisten van Team Giant-Alpecin en DSM gaan gezamenlijk een routekaart creëren met innovaties die de prestaties en de veiligheid binnen de professionele wielersport verbeteren. Uit deze routekaart kiezen Team Giant-Alpecin en DSM de meest veelbelovende innovaties, die daarna worden ontwikkeld samen met partners die de producten vervaardigen en op de markt brengen.

DSM's Chief Innovation Officer Rob van Leen geeft als commentaar: "DSM’s innoveerders en de topsporters van Team Giant-Alpecin hebben veel gemeen met elkaar. We proberen allebei zo goed mogelijk te presteren, werken samen als team en geloven in de kracht van innovatie om grenzen te verleggen. Ik ben ervan overtuigd dat we als partners beiden kunnen winnen – het team in hun sport, DSM in zijn business”.

Hij voegt daaraan toe: “Wielrennen is een gigantisch populaire vrijetijdsbesteding in Nederland en groeit over de hele wereld. Fietsen als manier om je te verplaatsen is goed voor jezelf maar ook voor onze planeet. Materialen die beschermen, duurzaam en comfortabel zijn en weinig wegen, worden belangrijker, in het wielrennen maar ook in veel andere sporten en vrijetijdsactiviteiten. Met onze materialen kunnen we deze trends uitstekend ondersteunen en pushen.”

Iwan Spekenbrink, algemeen manager van Team Giant-Alpecin, reageert als volgt: “Deze partnerschap met DSM, een prestigieuze en innovatieve onderneming die hoge morele standaarden combineert met maatschappelijk verantwoord ondernemen, is een perfecte match: innovatie is belangrijk voor ons, zoals ook blijkt uit ons motto “Keep Challenging”, en DSM kan daar uitstekend op inspelen en ons helpen competitief te blijven. Aan de andere kant kan DSM op een heel competitief terrein zoals de topsport zijn innovatiekracht tonen en laten zien hoe innovaties tot betere prestaties en veiligheid kunnen leiden.”

Hij vervolgt: “We hebben waardering voor DSM de Life Sciences en Materials Sciences-onderneming’s strategie, waarmee de onderneming binnen een kader van morele standaarden de kwaliteit van leven, voor mensen en de planeet, wil verbeteren. Dat sluit perfect aan op onze benadering: we streven naar prestaties terwijl we ons strikt houden aan de basisregels van de sport en van fair play en we de omgeving waarin we actief zijn respecteren.”

DSM heeft veel ervaring met het ondersteunen van sportieve innovaties. Als partner van het Nederlands Olympisch Comité (NOC*NSF) hielp de onderneming onder andere bij de ontwikkeling van roeiboten, zeilboten, bobsleeën, diverse soorten beschermende kleding voor schaatsers en wielrenners en hersteldrankjes voor topsporters. DSM is ook een partner van het Human Power Team van de universiteiten van Delft en Amsterdam; met hun Velox ligfiets, waarvoor DSM een aantal hoogwaardige materialen levert, heeft dit team met 133,78 km per uur het wereldsnelheidsrecord voor fietsen in handen.

Voor meer informatie

Media Relaties

+31 45 578 2421