Persbericht

Broeken met Dyneema®-vezel voor de wielrenners van Team-Giant Alpecin tijdens de Tour de France 2015

Geleen, NL, 01 jul 2015 12:00 CEST

Koninklijke DSM N.V., het Life Sciences en Materials Sciences bedrijf, en Team Giant-Alpecin hebben vandaag aangekondigd dat de wielrenners van het team dit jaar tijdens de Tour de France nieuwe beschermende wielerbroeken zullen dragen. De broeken zijn gemaakt van een nieuwe stof met Dyneema®-vezels die de dijen beter beschermt

DSM en Team Giant-Alpecin startten hun innovatieve samenwerkingsverband in januari 2015. Doel van de samenwerking is om Team Giant-Alpecin te laten profiteren van de innovatieve kracht van DSM. Met zijn uitgebreide kennis op het gebied van Life Sciences en Materials Sciences zal DSM helpen om nieuwe innovaties op het gebied van materialen en voeding te ontwikkelen om zo de prestaties en veiligheid van de wielrenners te verbeteren. De innovaties komen ook op de markt voor recreanten.

‘s Werelds sterkste vezel, Dyneema van DSM, zit in een nieuwe broekenstof en biedt extra bescherming te voor de dijen, de meest kwetsbare lichaamsdelen van wielrenners. De broeken voldoen niet alleen aan de essentiële comforteisen van de wielrenner, maar bieden ook betere bescherming, waardoor het risico op ernstige verwondingen vermindert. Deze innovatie bouwt voort op de technologie die DSM voor de Nederlandse wielerploeg voor de Olympische Spelen 2012 heeft ontwikkeld.

De nieuwe broeken zijn het resultaat van nauwe samenwerking tussen de wetenschappers van DSM,  Taiana, het bedrijf dat de stof produceert, de technische medewerkers van Giant Alpecin en hun kledingfabrikant Etxeondo.

De broeken werden vandaag tijdens de presentatie van de teamselectie voor de Tour de France in Utrecht gepresenteerd. Dimitri de Vreeze, Lid van de Raad van Bestuur van DSM N.V.: “We zijn er trots op dat deze nieuwe shorts onze Dyneema-vezel bevatten. Als enthousiaste amateur-wielrenner weet ik hoe belangrijk het is om je goed, veilig en comfortabel te voelen als je op het zadel zit, zodat je je helemaal op de sport kunt concentreren. We wensen de wielrenners van het team veel succes bij hun wedstrijden en zullen naar nieuwe manieren blijven zoeken om de prestaties en veiligheid van wielrenners te verbeteren.”

Iwan Spekenbrink, CEO van Team Giant-Alpecin, zei: “We zijn erg blij met deze nieuwe broeken. Wielrenners moeten zich veilig en comfortabel voelen zodat ze zich kunnen concentreren op het leveren van optimale prestaties. Helaas komen wielrenners af en toe ten val. De bescherming en beveiliging die Dyneema biedt, helpt aanzienlijk om de wonden en letsels van de wielrenners zo veel mogelijk te beperken, hetgeen op zijn beurt een positief effect op hun prestaties heeft.”

De samenwerking met DSM heeft Team Giant-Alpecin tot dusver drie producten opgeleverd. Behalve de nieuwe broeken beschikken de teamleden over Culturelle Health and Wellness met 100% Lactobacillus GG, de klinisch meest bestudeerde probiotische stam, die een belangrijke rol speelt bij het in stand houden van het natuurlijke immuunsysteem en de spijsvertering stimuleert – dit zijn belangrijke eigenschappen die ervoor moeten zorgen dat professionele wielrenners fit blijven tijdens de hele duur van een race die soms dagen of zelfs weken kunnen duren.¹

Daarnaast zijn er nog de hersteldrankjes met Peptopro, een proteïnehydrolysaat dat DSM oorspronkelijk voor de Olympische Spelen in 2004 heeft ontwikkeld en dat sindsien op een aantal punten verder geoptimaliseerd is. PeptoPro is een uiterst geavanceerde peptideformulering die geen langdurige spijsvertering nodig heeft, maar snel door het lichaam wordt opgenomen en direct aan de spieren wordt afgegeven.

1) Based on the number of Lactobacillus GG clinical studies, as of August 2014. These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Voor meer informatie

Media Relaties

+31 45 578 2421