Persbericht

DSM en Praxis introduceren plantaardige kwaliteitsverf - Goed voor muur én natuur

Waalwijk, NL, 01 okt 2015 11:00 CEST

DSM, het Life Sciences en Materials Sciences bedrijf, en Praxis, één van de grootste doe-het-zelf ketens van Nederland, hebben hun krachten gebundeld en introduceren een kwaliteitsverf met plantaardige ingrediënten op de Nederlandse markt. Gezamenlijk zetten zij hiermee een belangrijke stap op het gebied van duurzaamheid in de keten. Uitgangspunt vormt de verf van het Praxis eigen merk ‘Perfection’, een muur- en plafondverf van hoge kwaliteit. In samenwerking met DSM en door toepassing van de nieuwste technologie is deze kwaliteit nog verder verbeterd en is gebruik gemaakt van hernieuwbare grondstoffen waardoor het milieu minder wordt belast. De nieuwe verf is verkrijgbaar in alle Praxis bouwmarkten onder de naam Perfection Vernieuwde Formule met Decovery®.

Kwaliteit en duurzaamheid gaan hand in hand

Berend van Wel, Group Assortment Director van de Praxis doe-het-zelfketen: “Kwaliteit en duurzaamheid gaan hand in hand. Dat bewijst de vernieuwde formule van Perfection met het ingrediënt Decovery. De nieuwe formule van Perfection muur- en plafondverf voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en is tegelijkertijd minder belastend voor het milieu. Praxis is door de samenwerking met DSM de eerste die dit product op de Nederlandse markt brengt. Deze introductie ligt me na aan het hart omdat het laat zien hoe wij samen waarde kunnen toevoegen met innovatie, exclusiviteit en duurzaamheid”, aldus Van Wel.

Sjaak Griffioen, Director Innovation & Sustainability bij DSM over het bindmiddel dat één van de belangrijkste bestanddelen van verf vormt en de eigenschappen van de verf bepaalt: “Decovery is een innovatief product van DSM op basis van plantaardige ingrediënten dat een hoge kwaliteit waarborgt. Zo is de vernieuwde formule van het Praxis eigen merk gemakkelijk in onderhoud, zeer goed dekkend en vrijwel geurloos. Door de combinatie van kwaliteit en duurzaamheid biedt het ook veel nieuwe mogelijkheden voor de toekomst. Dit is nog maar het begin.”

Samenwerking in de keten

Duurzaamheid is de kernwaarde van DSM. Vanuit deze gedachte is DSM voortdurend op zoek naar samenwerkingen op het gebied van innovatie en maatschappelijke verantwoordelijkheid. De samenwerking met Praxis is daar een goed voorbeeld van.

Als pleitbezorger van verscherpte aandacht voor het milieu en het gebruik van alternatieve, hernieuwbare grondstoffen stelt Patrick Niels, President van DSM Resins & Functional Materials: “Met de unieke samenwerking met Praxis willen wij tevens het signaal geven dat er door een gezamenlijk streven van verschillende spelers en eindgebruikers in de keten naar het verbeteren van onze leefwereld, nog veel meer mogelijk is dan doorgaans wordt gedacht. Door toepassing van de nieuwste technologieën en het vinden én bedenken van nieuwe toepassingsgebieden, is er nog veel terrein te winnen op het gebied van duurzaamheid.”

Voor meer informatie

Media Relaties

+31 45 578 2421