Persbericht

DSM opent vernieuwde productielijn voor verpakkingsmateriaal in Emmen

Koninklijke DSM N.V., de mondiale onderneming die vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en materialen, opent vandaag de vernieuwde productielijn van het hoogwaardig verpakkingsmateriaal Akulon® XS in DSM’s Engineering Plastics fabriek in Emmen. Hiermee verviervoudigt DSM de productiecapaciteit van Akulon XS. Door deze sterke, innovatieve folie blijven onder meer vlees en kaas langer houdbaar.

De wereldwijde behoefte van producenten en consumenten om voedselverspilling tegen te gaan en de houdbaarheid van voedingsmiddelen verder te verlengen groeit. Met hoogwaardige, innovatieve verpakkingsmaterialen speelt DSM met succes in op deze trend. Akulon XS wordt geproduceerd bij DSM in Emmen en verkocht aan levensmiddelen- en verpakkingsbedrijven over de hele wereld.    

DSM investeringen in Nederland

Eerder dit jaar breidde DSM de productiecapaciteit van Somos® 3D print materialen in Hoek van Holland uit. DSM vergrootte onlangs ook de productie capaciteit van de anti reflectie coatings voor zonnepanelen op het Chemelot Industrial Park in Sittard-Geleen. Dit jaar wordt bij DSM in Delft het hypermoderne onderzoekslaboratorium voor voedingsingrediënten opgeleverd en in gebruik genomen door DSM Food Specialities.

De investeringen van DSM in Nederland onderstrepen de visie van DSM in Nederland 2020 Bright Connecting waarin innovatie, samenwerking en partnerships centraal staan. Hoewel de grootste groei de komende jaren veelal buiten Europa zal plaatsvinden blijft DSM ook in de toekomst investeren in Europa en Nederland. In 2015 is de helft van DSM’s totale onderzoeksbudget uitgegeven in Nederland.  

Atzo Nicolaï, president DSM Nederland: “Door de combinatie van innovatie, duurzaamheid en het blijven investeren in onderzoek, ontwikkeling en productie bouwen we in Nederland en Europa onze unieke concurrentie positie wereldwijd uit.”

Henk Brink, Gedeputeerde Provincie Drenthe: “Ik ben bijzonder verheugd met een bedrijf als DSM dat zowel direct als indirect zorgt voor werkgelegenheid in de regio. Dat is goed voor onze samenleving in de regio en past naadloos bij de allerhoogste prioriteit van de provincie Drenthe, banen en werkgelegenheid.”

Voor meer informatie

Media Relaties

+31 45 578 2421